onsdag 22. november 2023

Gjenbrukspuslekalender

Her er mitt tips til hvordan du kan lage en adventskalender som både er rimelig eller gratis, gjenbrukt og tør jeg påstå bærekraftig? I det minste gøy, under forutsetning av at du har det minste snev av interesse for puslespill. Det er også en fordel om du har sans for jul og liker kose deg i adventstiden :)

Her tenker jeg og du kan stæsje det opp og gjøre det så fancy som du bare orker, men du kommer minst like langt det å gjøre det så enkelt som jeg har gjort. 

Slik gjorde jeg det: 
1) Ta et puslespill. Du velger selv hvor mange brikker puslespillet skal ha. Her gjør du en vurdering på hvilket nivå det er på mottakeren. Er dette til et barn? Til deg selv? Til far, mor, eller besteforeldre? Er det fellesprosjekt for familien? Det er utrolig gøy å sette av litt tid sammen ila dagen for pusle litt sammen. Jeg gikk for 1000 brikker, delte dette på 24 og kom fram til 41,6666666667 brikker, og fordeler med det ca 41-42 brikker pr "luke". 

2) Jeg gjorde det så enkelt at jeg tok 24 småposer fra kjøkkenskapet. Du kan selvsagt bruke flotte juleposer, små gaveesker eller hva du ønsker, men disse posene fungerer fint til mitt bruk (jeg skal ha denne selv) og posene kan jeg bruke om igjen til høsten når jeg skal ut i skogen og finne bær.

3) Jeg valgte å gjøre meg selv den tjenesten at jeg plukket ut kantbrikker først og nummererte disse posene som de første, altså luke 1, luke 2, luke 3 osv. Det trenger du ikke gjøre, men jeg ser for meg at det er en sympatisk start på puslespillet for en selv.Lavbudsjett adventskalender med gjenbrukspuslespill

I min kalender brukte jeg et puslespill jeg hadde liggende fra før. Det kan være julemotiv, men det trenger det ikke være.

Vil du ha et nytt puslespill, så finner du mange puslespill på Finn.no, både til salgs og de som gis bort. 
Jeg har hatt glede av å bytte bruke puslespill med venner og kollegaer. Kanskje kan du foreslå å lage en puslekalender og bytte med en venn?

God bærekraftig, fredfull førjulstid!

fredag 27. januar 2023

Litt ego-strikk må til!

 


Jeg har laget meg min egen Stølen-genser! Jeg så mamma strikke en til min nevø, og jeg syntes den var så fint. Og da det i tillegg dukket opp et tilbud på nett, midt under pandemien da vi uansett ikke kunne gjøre noe annet, slo jeg til på en garnpakke. Og det til tross for at jeg har nok av annet garn å ta meg til. Dere vet hvordan det er... 

Av en eller annen grunn ble da dette arbeidet liggende og ikke fullført etter påbegynnelse. Og med flytting, mye jobb, påbegynt studier, ble det litt glemt. Helt til det igjen dukket opp i en flyttekasse. Eller var det på hytta, kanskje? 

Når jeg så fikk samlet litt overskudd, gitt det rasende fort å fullføre prosjektet. Pinne 6 og et mønster som er greit å følge, fikser saken. 
Jeg synes det ble en veldig fin genser, jeg liker å bruke den, men den nuppet veldig fort.

Garnpakke hos Viking garn her.
Hobbygarn 928 Petrol, 900 Hvit og 929 Lys Petrol

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...