mandag 31. mai 2010

Hobbyklubben søker hobbybokforfatter

.

Går du med en hobbybokforfatter i magen, kan dette kanskje være tingen? Jeg fant det på hjemmesiden til Hobbybokklubben.
.

søndag 30. mai 2010

Sirkelveske igjen

.
Fornøyd med farger, toving og størrelse!

Andre forsøk! Denne gangen ble jeg kjempefornøyd! Den rosa utgaven ble som dere kanskje husker,
strikket i ulik innfarging.

Akkurat passe lang hank.

Jeg har også brukt Tovepias utrolig smarte spleisetips for garn som skal brukes til toving. Genialt enkelt!

Sirkelveske før og etter toving.

Oppskriften fra Drops design sier at hanken skal strikkes til den måler ca 90 cm. For å være sikker på at jeg fikk en hank som var lang nok til å henge på tvers over skuldra, strikket jeg til 130 cm. Vesken er strikket med Viking naturgarn og tovet på 40 grader med en god dæsj grønnsåpe.
.

fredag 28. mai 2010

Nytt Multnomah - sjal!

.
Ferdig!
.
Det ble som jeg trodde, garnet jeg kjøpte tidligere i mai ble til et nytt sjal. I alle fall det ene nøstet.

Vi snakker her om Fame trend fra Marks & Kattens og dette er andre gang jeg strikker etter dette mønsteret (norsk oversettelse). Det første sjalet fikk min kjære mor i bursdagsgave.

Det som var spennende her, var å se om jeg klarte å få med meg den siste turkise delen i avslutningen. Jeg liker veldig godt den turkise fargen og synes den gjør seg godt.

Fine, turkise striper

Jeg strikket - kom til den turkise delen av garnet og syntes det var en god slump igjen. Strikket videre i god tro om at jeg skulle klare en hel mønsterdel til (to ganger fram og tilbake).

"Det går aldri" sa Kjæresten tørt. "Ha!" svarte jeg og strikket freidig videre.

Det gikk ikke. Så i steden for å bli ferdig på mandag, ble jeg ferdig på onsdag da jeg måtte tilbringe de to dagene i mellom med å nitidig rekke opp det som ble halvveis før nøstet gikk tomt. Man gjør da ikke ting halvveis!

Men så ble det bra til slutt da :-)

Utrolig vanskelig å ta gode sjalbilder....

Hmmm... lurer på hva jeg skal bruke det andre nøstet til?

Og - note to self: "Bli flinkere til å ta FINE bilder av sjal"
..

torsdag 27. mai 2010

Endelig logo på plass

.
Hurra!

Det er så mange blogger der ute som har flotte logoer. Nå har jeg endelig fått mekket meg min egen. Jeg er i grunn fornøyd og den ble akkurat slik jeg hadde sett for meg :-)

Føler at jeg legger enda mer press på meg selv ved å bruke symaskinen min i logoen... Nei, jeg har ikke hatt mot til å prøve den enda. Men nå skal soverommet males, så symaskinen har flyttet inn på stua og står og roper på meg. Gulp!

Kanskje når soverommet er ferdig malt....

En annen grunn til å bruke symaskinen i bildet, er for å understreke TØY i tøys. Bloggen skal være litt tøys og litt mer tøy håper jeg :-) Og mest strikk :-)


Et arbeid fra "The early years"

I en av eskene jeg flyttet ut fra soverommet, fant eg et prosjekt fra tidligere år. En mini-veske jeg har strikket i uidentifisert gult garn (den kan være Eskimo) uten oppskrift. På den tiden ante jeg ingenting om toving og vesken ble mye mindre enn jeg trodde den skulle bli. Det som er ekstra hyggelig synes jeg, er at knappen er arvegods fra min bestemor.

En av bestemors fine knapper.

Ha en fortsatt fin dag!
.

onsdag 26. mai 2010

Plastic fantastic - og litt juggel

.
I dag holdt jeg på å drukne i resteknappekurvene på Perlehuset. Da jeg kom opp på overflaten igjen, hadde jeg fått med meg disse knappene i dragsuget;

Store knapper i fine farger

Pastellsnop

Mer pastellsnop

Pastellsnop i større utgave

På en snurr...

Litt ymse. Fine som dekor!

Luuuuv!

Kjekt å ha! Jeg får nok helt sikkert brukt dem til no en vakker dag :-)
.

søndag 23. mai 2010

Som en småunge i godtebutikken

..
Nå er det godt dette Drops-salget snart er over! Det er bare alt for fristende. Og jeg klarer ikke motstå fristelsen....


Jeg skulle bare innom og se. Yea, right! Resultatet ble tre morsomme nøster naturhvit Puddel, to blå og to hvite nydelige nøster Vivaldi.

Prisen er forsåvidt uinteressant, men jeg SPARTE 102 kroner med å kjøpe det på salg :-) Kvinnelogikk?

Jeg vet ikke hva jeg skal lage av det, men det jo veldig mye fint å finne på sidene til Garnstudio.

F.eks;

Kjempefin bolero

Morsom halsSpiralskjerf som ser morsomt ut å lage.

Lettstrikkede pulsvarmere

Nydelig sjal, men krever mer garn enn jeg har.

Søt tunika

Veldig fine armer på denne jakken, men også her må jeg ha mer garn.

Byens heftigste votter

Men først! Først skal jeg avslutte det jeg allerede har startet på!

Fortsatt god pinse!
.

fredag 21. mai 2010

Parklife

.
Dette kan jeg venne meg til.

Parkstrikking i solnedgang.

Det er helg. Grillsesongen har startet. Pakker sammen pleddet og går hjem først når sola har krøpet langt nok ned på himmelen og det begynner bli småhustrig.

Ønsker alle en riktig god pinsehelg!

Tittelen på dette innlegget har jeg hentet fra ett av mine yndlingsband Blur. Ta gjerne en titt på en herlig smårufsete versjon av deres Parklife.

.

torsdag 20. mai 2010

Rosa sirkelveske - og viktigheten av innfarging

.
I går kom endelig sommeren til Tigerstaden! Jeg benyttet anledning til å lufte min nye sirkelveske strikket av Viking Naturgarn etter oppskrift fra Garnstudio.

Sommeridyll på bryggekanten.

Etter en hustrig 17. mai, var det deilig å sose rundt på sykkel i byen. Tok en tur på Aker brygge der vi spise en alt for dyr softis. Rekebåten lå inne, noe vi benyttet oss av.  Deilige reker ble fortært på bryggekanten i sola.
Det var da Kjæresten utbrøt; "Har du strikket i forskjellige farger!?"

Svært tydelig skille mellom garn-nøstene. *grmf*

Jeg har irritert meg over forskjellen i tovingen på denne vesken. Jeg har trodd at det var fordi den hadde ligget feil i maskina eller noe slikt. Men nå skjønte jeg sammenhengen. Endelig....

Det er to forskjellige INNFARGINGER! Ikke bare er fargene forskjellige, men de TOVER til og med ulikt! Helt utrolig!?  At jeg ikke skjønte dette tidligere. Det er i sollys det virkelig synes.


Jeg er igang med en ny veske etter samme mønster, men denne gangen mener jeg at jeg har klart å få samme innfarging. I tillegg lurer jeg på om jeg skal strikke et ekstra "kakestykke" for å få den noe mer lukket i toppen.
.

onsdag 19. mai 2010

Jeg er en vakker prinsesse!

.
Nei, det er jeg ikke. Men når jeg omgir meg med monogrammer føler jeg meg i alle fall en smule royal. Lurer på om Mette-Marit har monogram på sine vaskekluter? Det har i alle fall jeg!

Min lett royale vaskeklut.

Jeg er ikke helt sikker på om prosjektet er en veldig god ide. Men den var ganske morsom å lage. For hva skal man egentlig med en momogramklut? Bortsett fra å vaske seg med og å få litt hverdagsglamour. Noe som aldri er å forakte. (Både glamour og å bli ren og pen.)

Jeg kom over et innlegg på Heidis kreative sider, der hun viser fram en fin monogramklut hun har laget. Hos Idyll på landet fant jeg bokstavene a-f presentert. Hun har en fin alfabet-føljetong på gang, og jeg ser fram til at familiebokstaven V dukker opp.

I mellomtiden fant jeg fram til en flott oversikt over andre momogramer på Free Patterns Online. Kluten er strikket i 8/8 cotton - soft cotton (kjøpt på Bogerud).

Utgangspunktet for min V.

Dersom Mette-Marit har monogrammer på klutene sine, så har hun sikker ikke strikket dem selv. Hun har muligens en hoff-stikkerske som gjør slikt for seg.

Og om hun ikke har det, så kanskje hun trenger? Jeg melder meg!

For hardcore fans; sjekk monogrammene til de kongelige, og kongefamiliens hjemmeside.
.

mandag 17. mai 2010

17.-maibolero og gåsehud

.
Aller først; Gratulerer med dagen! Håper dere har hatt en like fin dag som meg!


Det har vært kjølig med en makstemperatur på 15 grader og jeg er veldig glad for at boleroen ble ferdig til i dag.


Det var ikke så lite arbeid igjen som jeg først trodde. Da jeg prøvde den på, oppdaget jeg at jeg hadde strikket for mye, og det så ut til at jeg hadde fått verdens største "love handles". Jeg trenger ikke ullplagg til å forstørre de som kanskje muligens allerede er der fra før *kremt* - så jeg satte meg ned og rakk opp til sammen rundt ti centimeter tilsammen, felte av og sydde sammen igjen.


Oppskriften har jeg funnet på Pickles, og den er til en størrelse Small. I et av kommentarfeltene fant jeg tips om å legge opp 39 masker (ikke 35) for å få en liten størrelse Large. Som lest, så gjort.

I ettertid ser jeg at Pickle selger oppskrifter i størrelse M, L og XL. Det kunne muligens ha spart meg for noe arbeid. Men det gikk jo greitt likevel!

Etter en hyggelig, men småkjølig dag, med de obligatoriske elementene wienerpølse, brus og is, toppet med russetog og koselig samvær med familie, har jeg vendt hjem til min egen stue. Kjæresten og jeg  får tilbake varmen i kroppen med hver vår kopp med varm kakao, og kan konstatere at gåsehuden endelig har lagt seg.
.

lørdag 15. mai 2010

Nytt, deilig oransje klutegarn

.

Jeg har funnet et nytt bomullsgarn. Blant annet glimrende til å strikke kluter av.

Det heter Puppets Lyric 8/8 Crochet and Knitting Cotton og her fant jeg en oversikt over fargekartet. Masse deilige farger! Jeg har testet noe bomullsgarn tidligere, og dette seiler opp som en klar favoritt sammen med 8/8 cotton - soft cotton kjøpt på Bogerud.

Egentlig synes jeg at jeg har strikket nok kluter for en stund, men da jeg kom over dette på slump, klarte jeg ikke motstå fristelsen. Primært på grunn av fargen. Og klutene blir kjempegode! Akkurat passe slaskete og myke, strikket på pinne 4,5 etter tradisjonell oppskrift (en rett og en vrang første runde, så rett andre runde.)

Men nå skal jeg virkelig legge bort alle andre prosjekter og fullføre 17. mai-boleroen. Den trenger bare montering, så er jeg i mål. Fokus, fokus, fokus!

Ha en fortsatt strålende kveld (det som er igjen av den)!
.

onsdag 12. mai 2010

"Den lille sorte"

.
Denne vesken ble strikket på bestilling til en venninne. Dessverre ble den omtrent halvparten av den størrelsen den skulle bli, da jeg tovet den aaaalt for mye.... Shit happens.

Den lille sorte i lav aftensol.

Så har den ligget i en skuff i uker. Uker har blitt til måneder. Og jeg har spekulert på hva jeg skulle gjøre med den. I utgangspunktet var bestillingen "noe med blomster på i ulike farger".

Denne lille, nye vesken trengte et annet dekor. Jeg synes den lille sorte ikke skal ha noe særlig tilbehør. Og tilbehøret skal helst være pent, men diskret. Så løsningen ble et lite sølvhjerte jeg har funnet på Panduro.

Sølvhjertet sys enkelt på med et par sting i hvert hjørne.

Vips - så har jeg en stilig, pen veske som kan brukes "til en hver anledning" med plass til nøkler, mobiltelefon og den rød lebestiften:-)

Til denne har jeg brukt 8 nøster Eskimo og en flaske balsam. Jeg fikk tips fra en venninne om at balsam kunne brukes for å rette opp plagg som hadde tovet seg for mye. Optimistisk kjøpte jeg en flaske billig balsam og tynte hele flasken i en dyvåt, stakkars veske. Jeg reiv og sleit som en helt, men var ikke i stand til å forstørre den mye. Jeg tviler absolutt ikke på at det er et godt tips, men det er tydeligvis "a point of no return". Er det tovet for mye, så er det tovet for mye.


Flaks at det nå er 30% rabatt på blant annet Eskimo så jeg kan kjøpe nytt garn og starte på ny veske til min venninne :-)
.

tirsdag 11. mai 2010

Garn, garn og mere garn....

.
Kan det bli for mye garn? Tja....

Deilig blåturkislilla og rosablålilla.

Jeg velger å ikke gå inn på den diskusjonen og heller bare vise fram dagens fangst. To nøster Fame trend fra Marks & Kattens. Jeg tror ikke det er svært eksklusivt, men jeg liker fargene godt. Det er i 75% superwash ull og 25% polyamid. Jeg tror det kommer til å bli sjal av dette.

Er det noen av dere som har brukt dette garnet, og hva har dere da eventuelt laget av det?

Jeg er uansett fornøyd!
.

mandag 10. mai 2010

Dobbeltarbeid

.
Nå er det ikke mye som gjennstår, før mitt strikkefaste prosjekt er i mål! Jeg beveger meg litt utenom oppskriften, så det er noe prøving og tilpassing underveis.
.
Bolero in spe flankert av snødekte, nordnorske fjell.

Det er en bolero fra det fin-fine nettstedet Pickels som er utgangspunktet for mitt prosjekt. Jeg har lagt opp noen flere masker og strikket så lange armer som jeg ville ha, og ellers tilpasset etter mine ønsker. Det enkleste, fant jeg ut, var å simultanstrikke. Så her strikkes begge armene på én gang. Strikker litt på den ene armen, følger etter med den andre. Og bytter igjen. Det føles som om at det går fortere å strikke på den måten :-)

I går mente jeg at jeg muligens var kommet langt nok. Byttet ut pinnene med en tråd og prøvde boleroen på. Jeg er nå på besøk hos min mor nordpå. Hun er god å ha i disse tilfellene og sier ikke nei når jeg ber om hjelp. Etter en del vurdering, kom vi fram til at ca. 3-4 cm til på hver arm, så er den i boks!

Så jeg har tredd på pinnene igjen og strikker glad og fornøyd videre. Det ser lyst ut for at jeg kan kle på meg min bolero til 17. mai! Et større spenningsmoment nå er selvsagt hvordan været blir....
.

mandag 3. mai 2010

Mitt første besøk i en italiensk garnbutikk

.
Da jeg var i Roma sist høst, kom jeg over en garnbutikk bokstavlig talt et par kvartal bortenfor der jeg pleier bo. Den gangen og også neste gang, hadde jeg ikke anledning til å stikke innom. Men på fredag fikk jeg endelig sjansen. Kjæresten ble plassert på nærmeste isbar og selv jogget jeg de få kvartalene til butikken.
.


Hjelpsomme som italienere alltid er, ble jeg møtt av en smilende dame som snakket i vei på sitt morsmål, hvorpå jeg pinlig nok må beklage at "Io parlo non italiano", og er det ok om jeg bare ser selv? Det var det selvsagt. Et rask overblikk sa meg at dette måtte være den italienske utgaven av Bogerud. Hverken hipt eller kult, men med et rikholdig utvalg av garn, og også strømper, undertøy og andre nyttige ting.

Mønsterprøver på garn.

Made in Italy.

Sol ute, garn inne....

Dagens fangst.

Dagens utbytte ble et lite, assortert utvalg av bomullsgarn. Det kan bli fint som effektgarn, og jeg skal nok helt sikkert finne noe å bruke det til. Og alt garnet er Made in Italy :-)
.

søndag 2. mai 2010

Roma tur-retur = 5 kopptuer

.
I natt kom jeg hjem fra en deilig, varm og avslappende uke i Roma sammen med Kjæresten. Jeg er ikke overvettes glad i å fly, men bor man langt borte fra dit man vil, overvinnes motviljen. Strikking fjerner også fokus fra det faktum at jeg sitter på et fly 10.000-og-noen meter over bakken. Turen til Roma tar 3 timer. I tillegg kommer ventetid på flyplassen, samt forsinkelser. Og jeg sitter heller på en benk i ventehallen og strikker enn å stå en halv time i kø for å slippe inn på flyet. Når jeg utnyttet tiden på denne måten, ble det til slutt fem kopptuer.
.
To av mine reisekluter hengt opp på ekte romersk vis i "min" bakgård hvor det bor katter, appelsiner henger klar til høsting og en dame synger opera hver dag rundt lunsj. Jeg elsker det.
.
Resten av oppholdet ble brukt til alt annet enn strikking, bortsett fra at mitt strikkefaste 17. mai-prosjekt  som så smått endelig løsnet, men ble på langt nær avsluttet. Det har, som navnet muligens tilsier, noe kort tid på seg til å bli fullført. Dette kommer jeg tilbake til en annen dag :-)

Jeg er så priviligert at jeg kunne feire mitt 10. besøk i Roma denne gangen. Og til tross for en rimelig tett frekvens på besøkene mine til Italias vakre hovedstad de siste 12 årene, har jeg aldri før vært så heldig at jeg har fått sett Spansketrappen dekorert i blomster. Denne gangen klaffet det  - fantastisk!


Blomster i Spansketrappen!

Roma er full av kontraster. For meg som turister kan det til tider virke som om Romas innbyggere er lett blasserte. Mitt første besøk i Roma, var som kunsthistoriestudent. Vi hadde forelsninger rundt i byen fra kl. 08.00 til 18.00, ti dager i strekk. Til tross for dette, tipper jeg vi kun fikk med oss en liten brøkdel av det som er verdt å se.

I tillegg kommer det som skal oppleves av mat, vin, folk og atmosfære. Romerne selv strener tilsynelatende verdensvante og selvsikre avgårde, der vi som turister fort løper rundt som lett forskremte høns med kamera, livredde for å overse de viktige severdighetene. Tranquillo! Ta det med ro! er mottoet jeg prøver leve etter når jeg er i storbyen. Det blir  mye tasking og en del fotografering likevel :-)
.
Kontrastens by. Romere fisker langs Tiberen, Peterskirkens kuppel skimtes bak i bildet, og midt mellom disse brøler rushtrafikken.

Som alltid, ble også denne gangen mynten kastet i Trevifontenen. Dersom alt går som planlagt skal vi tilbringe nyttårsaften i Roma. Vet du om hva vi absolutt ikke må gå glipp av på denne tiden av året, så er jeg takknemlig for tisp!
.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...