torsdag 30. desember 2010

Rød hals til venninne


Det ble en vridd hals også av det andre nøstet jeg vant fra Moan. Jeg var såpass fornøyd med min egen lilla hals, av Abuelita Tjukk Merino. Oppskriften er som før hentet fra Pickles.

Denne halsen ble gitt i julegave til en god venninne av meg. Håper hun liker den like godt som eg liker min egen :-)

tirsdag 28. desember 2010

Rødrosa stripebukse


Jeg har strikket en bukse i rødt og rosa til mitt fadderbarn til jul. Hun er 3 år, og buksen er strikket i størrelse 4 år. Jeg synes den ser litt liten ut, så jeg ser veldig spent på om den passer. Skulle den ikke være riktig størrelse, håper jeg lillesøster kan ta den i bruk :-)

Mønsteret er fra Drops, og jeg så den først anbefalt på bloggen til Heidi. Jeg har strikket min bukse i dobbel tråd BabyMerion fra Gjestal, og ja - jeg strikket prøvelapp først denne gangen.

Strikk i livet, kan justeres til ønsket lengde.

Eplaforelskelser...Hilde Iren står bak den fine Epla-butikken og bloggen MONOme. Hun har snart bursdag, og har fått publisert sine fødselsdagsforelskelser på framsiden av Epla.

Jeg vil da benytte anledningen til å gratulere med dagen som kommer, og samtidig få si at jeg synes det er veldig stas at hun har en av mine kluter på sin ønskeliste!

lørdag 25. desember 2010

Verdens fineste lue til mamma


"Er det mulig å ønske seg en slik lue?" spurte min mor kun få minutter etter at jeg hadde publisert innlegget om min egen blå vaffellue. Mønsteret er som før, fra Pickles.


"Tja, vi får se hva vi får til!" var mitt svar. Sannheten er at jeg hadde kjøpt inn garn av type Tinde i en farge jeg håper mamma liker, og arbeidet var allerede på pinnene nettopp med tanke på å lage denne luen til henne.

Luen ble pakken inn som julegave og er nå åpnet av mottakeren, så jeg kan endelig vise den fram i bloggen min. Det gleder meg at det virket som den falt godt i smak, både mønsteret og fargen :-)

Med ønske om en fredfylt 1. juledag!

torsdag 23. desember 2010

Julestrømpe til jul - symaskin testet!

Skeiv og skakk julestrømpe med plass til mye fint!

Oj, oj! Har jeg lov til å være litt stolt eller? Joda, jeg ser at julestrømpen ikke ble veldig vakker, men det er det første jeg har sydd på min nye symaskin! Jeg har fått maskina opp å gå, tredd tråder riktig, funnet fram til sikksakk-søm og rett fram-søm. :-D

Dette er vel det man kan kalle redesign? Jeg har brukt en gammel kåpe fra H&M i lammeull. Stoffet er sikkert alt for fint til å bruke i en julestrømpe, men jeg likte aldri kåpen. Foret var feil sydd og passformen var grusom.

Men nå må jeg ile videre til det prosjektet jeg egentlig hentet fram maskinen for - å legge opp underkjolen som skal brukes på julaften. Denne julestrømpen kan vi si er en "prøvelapp" :-)

Igjen - riktig god og fredfylt jul til alle mine lesere!

onsdag 22. desember 2010

Sukkersjokk og julestemning på Bristol

Kakao med krem og høye smørbrød på Bristol.

I hovedstaden er det nå, tilgi ordbruken, grisekaldt! Temperaturen kryper ned mot -17, tårene skvetter i kulda, og det meste av egenstrikk, gaver, ullundertøy og skjerf er i bruk når jeg beveger meg utendørs. I dette kuldehullet har jeg funnet en varm oase. 

Enda høyere lysekroner.

Kakaoen blir servert ved bordene, smørbrød og kaker henter du selv i disken.

Lunsjen ble i dag inntatt sammen med svømmedamene mine i en julepyntet lobby på Hotel Bristol. Det er ikke bare glamorøst, lekkert, behagelig og deilig. De har også de høyeste smørbrødene og en kakao som sparker beina unna de fleste andre sjokoladedrikker jeg har smakt. Den kommer i en raus kanne og er så tykk at du kan spise den med skje. Til dette følger det en skål med krem, drysset med revet sjokolade. Trenger jeg si mer?

Et par dagers sukkerdose og en god porsjon julestemning var godt på plass da vi hyret på oss og igjen tok fatt på Tigerstadens gater.

Når jeg går tom for strikkeprosjekter, skal jeg og begynne strikke trekk
til kalde vintertrær. Eller finne en annen hobby.

Jeg vil med dette få benytte anledning til å ønske alle en riktig god jul! Takk for følget så langt i år – det har vært en fryd! Jeg gleder meg stort, og kan knapt tro at telleren min viser at jeg har hatt 20.000 besøk på bloggen. Jeg har allerede funnet en ting jeg skal lodde bort i mitt neste gi bort-lotteri. Dette kommer en gang på nyåret tenker jeg.

Salg av ekte kristtorn på Stortorvet, la ingen demper på julestemningen!

mandag 20. desember 2010

Enda en spiselig og praktisk gave

Egenprodusert gave. Kopptue og traktkantareller!

Min bror fikk med seg en ekstra, liten julepresang etter gårdagens svært hyggelige førjulsbesøk.

"Strikker du kopptuer?" spør min bror meg under middagsforberedelsene.
"Eh, ja... har du lyst på en?" spør jeg forhåpningsfult.
"Ja, gjerne! Helst en som er litt mandig" svarer han og kaster et raskt blikk på min egenproduserte knallrosa klut som jeg tørket av bordet med.

Som sagt, så gjort! Det ble en klut i fin pistasjgrønn farge som så ut til å falle i smak. I tillegg fikk han noe av min egenproduserte, tørkede traktkantarell, plukket i høst i områder rundt Oslo. Det har vært en nydelig høst med mange fotturer og kanoturer og soppfangsten suveren.

Min flinke nevø (11 år) understreket at jeg måtte huske å skrive i bloggen at de serverte nydelig lammekebab til middag, og at det var han selv som hadde krydret lammekjøttet.

Det smakte nydelig! Tusen takk for maten og besøket!

søndag 19. desember 2010

Rundt et juletre fra IKEA...

Så gjør vi så når vi pynter vårt tre?

Her er årets juletre. Og fjorårets. Og det fra året før der igjen. Det ble kjøpt på IKEA for noen år siden. Og det er det eneste treet som har kommet inn over dørstokken så lenge jeg har bodd her.

Det trenger ikke vannes, drysser heller ikke og går på to AA-batterier. Det har tre innstillinger, av, på, og blinkende. Den blinkende innstillingen bruks som oftest kun i forbindelse med selskap og festlige anledninger. I kveld kommer min bror og nevø på middag, hvorpå vi (igjen) skal se julefilmen Home alone.

Da skal du slett ikke se bort ifra at jeg slår over på blinkende juletre ;-)

Med de beste ønsker om en herlig og fredelig 4. søndag i advent!

lørdag 18. desember 2010

Julegave til meg selv, fra meg selv (og Pickles)


Jeg gikk langt, og lengre enn langt gjennom snøkov og blæst!

Vel, det var i alle fall litt småkaldt og noe snø på veien over Sofienberg da jeg skulle hente min forhåndsbestilte splitter nye bok fra Pickles i dag.

Kjekke faktabokser til hver oppskrift.

Jeg har sans for konseptet deres, og finner mye inspirasjon på nettsidene. En bok med oppskrifter samlet i er slett ingen dårlig idè, og det var ikke vanskelig å bestemme seg for å unne meg selv et eksemplar. Fra før har jeg strikket vaffellua, boleroen og tøysetoppen etter oppskrift fra Pickles. Nå blir det ganske sikkert enda flere prosjekter.

Dette var mitt første besøkt i lokalene deres, og har du ikke vært der før, så merk at inngangen til lokalene ligger på baksiden av bygget.

Første ledetråd

Tampen brenner

Jeg fant, jeg fant!

Håper dere har en fredelig lørdag! Hos oss blir det stille og rolig i kveld. Juleskinka skal stekes, og en eller annen film skal sees. Perfekt :-)

torsdag 16. desember 2010

Viser fram spiselige gaver, de ullne gavene er pakket inn

Kakejulepakke

Nå synes jeg at jeg har vært veldig kreativ og flink ;-)

Vi er noen venninner som har startet en ny juletradisjon. Vi møtes, tar med en kakedeig hver, baker og deler de ferdige bakstene mellom oss før vi går hver til vårt - vips så er flere av de 7 sortene allerede i boks.  Hyggelig og smart!  

Jeg tok så en tur innom Panduro og plukket med meg en rull cellofan. Med dette pakker jeg inn noen av småkakene, pynter det og gir bort som en liten ekstrapresang. Håper de faller i smak!

Myke og harde pakker

Når det gjelder strikking, så er det meste jeg lager fortsatt presanger, og de blir ikke vist fram før etter jul. Det ser ut som om at jeg blir NESTEN helt ferdig med alt, og det er ikke dårlig bare det.

Gave til meg selv

Når man går rundt og ser etter julepresanger i butikker, er det så utrolig lett å falle for fristelsen selv. Av en eller annen grunn klarte jeg å ramle innom Freiabutikken på Karl Johan.... Der selger de Twist i løsvekt. Genialt konsept. Banan er min favoritt. Det var også pappas favoritt. Det var ikke sjeldent vi gikk inn i lange diskusjoner om hvem som hadde spist opp den siste banan-twisten i posten, og begge mistenkte den andre :-) Han hadde digget en slik pakke som dette!

PS. Du kan kjøpe Twisten i løsvekt for 20 kr pr hekto, eller bruke små esker som er ferdigpriset. Den minste esken koster 45 kroner, og jeg fikk "bare" dyttet 1,24 hekto banan-twist i boksen. Nesten gang kjøper jeg i løsvekt :-D

tirsdag 14. desember 2010

Award! (Og litt dårlig samvittighet)

Jeg har fått en award og er rørt og takknemlig! Tusen takk til Strikketusso for fine ord og award!Med awarden følger det utfordringer. Den første er å fortelle om tre ting jeg liker å gjøre. Å strikke er innlysende, så det tar jeg ikke med i de tre tingene. I tillegg er det lite som gir meg mer glede enn å få tilbringe tid med kjæresten, familien og venner. Det er kanskje en klisje å nevne, men så er det i alle fall sagt. Så vet dere det :-)


Tre ting jeg liker å gjøre;

1. Musikk er en av de kunstformene jeg setter aller høyest. Og enkelte artister har betydd mer for meg enn andre. Jeg nevner kort The Cure, The Stone Roses, The Dandy Warhols, Suede, Blur, Interpol osv. Jeg kunne ha sagt mye om disse, men lar det vær for ikke å holde på i det kjedsommelige!

2. Friluftsliv. Kjæresten og jeg har kjøpt kano og vært mye ute i denne i høst. Jeg har blitt en racer på å fikse ferskvannsfisk! Det skulle man ikke tro om en kystpike fra nord som er vokst opp med torsk og sei :-)

3. Geocaching. Kan også kombineres med punktet over. Forenklet sagt er dette skattejakt med GPS. Vi flyr rundt overalt for å oppsøke koordinater hvor det ligger en liten skatt der loggbok blir signer. Dritgøy, rett og slett! Barnslig og festlig :-)

Neste utfordring er å vise fram favorittbildet. Vanskelig å velge bare ett, men her er ett Kjæresten tok av meg da vi var på kanotur med overnatting i lavvo på en øy i Vansjø i oktober i år. Leiren er satt opp og vi kan endelig lage middag; grillpølser på bål. Stor lykkefølelse!


Så over til siste utfordring, å gi award videre til tre andre flotte blogger. Og det er her den dårlige samvittigheten slår inn. Jeg er ikke i stand til velge ut bare tre blogger. Det er så mange som inspirerer, motiverer og gir mye av seg selv.

Jeg har tidligere i år også fått en pris fra Rangla, (sjekk bloggen Løyen på Tøyen), og fra award fra Hilde (som skriver litlo&kalen). Begge disse ble jeg veldig glad for å få, men det stoppet helt opp for meg når jeg skulle avgrense de bloggene jeg skulle sende prisene videre til. Jeg må bare få si tusen takk til også Rangla og Hilde, og håper de tilgir at jeg ikke har fått sendt prisene videre. Jeg lider av beslutningsvegring, og utfordringen ble for stor for meg ;-)


Håper jeg at jeg blir tilgitt for å ha tatt imot prisene, uten å sende de videre, og heller velger å fordele det jevnt over alle dere flotte bloggere.

Alle skal få!

tirsdag 7. desember 2010

The answer is 42

Tusen takk til alle som har deltatt på mitt lille gi bort-lotteri! Jeg har blitt kjent med flere fine blogger, og det setter jeg stor pris på!

Jeg talte opp 112 lodd, tastet dette inn på Random.com og fikk svaret 42. Bak lodd nummer 42 finner vi en dame fra Lakselv i Finnmark som skriver den koselige bloggen Randis side. Gratulerer, Randi! Send meg din adresse, så sender jeg pakke i posten.


Pakke i posten til Randi!

Og for å nerde litt, overskriften på dette innlegget spiller selvsagt på en scene fra The Hitchhiker`s Guide to the Galaxy av Douglas Adams. Spill filmen under for et gjennsyn. Humor :-)

 

søndag 5. desember 2010

Siris forelskelser

Jeg har i skrivende stund fått kapre framsiden av Epla-butikken med mine forelskelser. Du verden, så mye fint man finner når man titter litt rundt.

Håper alle har en strålende og fredfylt 2. søndag i advent!

fredag 3. desember 2010

Garantert løs felling

Bruk en stor pinne.

Fell av med en pinne som er større enn den du opprinnelig stikker på. Så enkelt er det!

Strikk første maske på stor pinne

Strikk andre maske

Løft første maske...

...over andre maske. Stikk en til og gjennta. Osv, osv...

Fellingen blir garantert løs.

Dette trikset lærte jeg av Siv fra Snerte sneller og små nøster da hun kommenterte ett av mine innlegg, så jeg tar ikke æren for det. Nå har jeg testet det selv for første gang, og jeg synes det er for lurt til ikke å deles.

Lykke til!

EDIT; Fra jeg implementerer denne YouTube-filmen som Mormorstrik tipset om i kommentaren her.

torsdag 2. desember 2010

Noen flere Epler
Jeg har sendt noen nye kopptuer til Epla-butikken min. De under rakk knapt å treffe salgsboden før de suste rett ut igjen. Det synes jeg er veldig stas!

Blåtoner


Teddybjørnbrune

Grønne, skjønne

Sitrusfarget

onsdag 1. desember 2010

Julekulene må vi ikke glemme!


Et hjerte av sølv

Snøkrystall

I et tidligere innlegg prøver jeg å overbevise meg selv om at jeg ikke er noen stor tilhenger av alt for mye julepynt i stua. I iveren over å påberope meg en mer eller mindre minimalistisk stil, har jeg helt glemt julekulene!

Jeg begynte å få små hint i heimen om at det kanskje var en smule tidlig med julepynt da de første julekulene begynte å komme på plass i stua allerede tidlig i oktober. Det er jeg forsåvidt helt enig i, så de ble pakket bort med løfte om at de ikke skulle hentes fram igjen før i desember. Så nå er de her! Både reinsdyret, gyngehesten og min egenkomponerte Space Invaders-kule.

I tillegg har jeg funnet fram til noe heklegarn i sølv og laget en kule med sølvhjerte og en med snøkrystall i sølv. Synes selv de ble ganske fine.

Begge mønstrene er igjen hentet fra boka Julekuler av Arne&Carlos.

Jeg regner med at dette er årets siste julekuler fra meg. Nå er det ferdigstilling av julegaver som teller!

Ønsker dere en riktig god dag! Her har vi ca. 14 kalde minusgrader og kaldere skal det bli! Sola skinner fra knallblå himmel, og vinteren er egentlig ganske flott :-D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...