onsdag 27. februar 2013

Djevelluer i forskjellige garn


Et utvalg luer

Jada, TTT - Ting Tar Tid. Men nå har jeg kommet i mål med enda flere luer strikket for det meste i bil på kryss og tvers over landet i sommer (ja, jeg var pasasjer ;)

Djevelluene har fått festet noen løse tråder og strikket snorer. Veldig fine, synes jeg de blir! Og det er morsomt å prøve litt forskjellig garn.
 


Denne fine olivengrønne lua er strikket at for meg et tidligere uprøvd garn. Men da jeg besøkte den nye garnbutikken på Evenskjer i høst, måtte jeg bare prøve et nøste. Det er i 100% Alpakkaull. Fin farge. Garnet var ok å strikke i. Lua ble kanskje litt løs, uten at det gjør så mye :)


Denne lekre strøvblå saken er strikket i en blanding av 35% silke og 65% merinoull. Fargen er delikat og lua er lett og luftig, samtidig som det er ganske god hold i den. Kanskje mest praktisk til varme sommerdager?

Tøft i petroliumsblå striper...

Lekkert i eplegrønt...

Søtt i rosa striper...

Elegant hvit...

...og alle fire luene over er strikket i Abuelita Baby Merino, garnet som Pickles nå driver og faser ut av sortimentet  Snufs! Jeg synes luene i dette garnet blir myke, gode, tette og sikkert litt varme med fint hold. Om det er noen trøst, så fikk jeg i det minste sikret meg noen gode nøster, og det går kun ca 20 gram garn til en lue, noe som tilsier at jeg skal kunne lage ganske mange luer. 

Men jeg skal kanskje tenke ut noe annet å strikke på nå :)

lørdag 23. februar 2013

Og så skal det...maskes sammen? På patentstrikk?

Hva nå?

Så var jeg stuck. Her har jeg kommet så langt på "Unedelighetsskjerfet" at det skal maskes sammen. Jeg har aldri lært meg å maske sammen, og enda mindre å gjøre det på patentstrikk. Kommer på at jeg heller ikke vet hvordan jeg skal felle pent av på patentstrikk....

Hjelp?

torsdag 21. februar 2013

Skynd deg, før det blir tomt!

Det var tanken som først gikk gjennom hodet mitt da jeg så at Pickles.no nå skal slutte å føre Abuelita Baby Merino. Jeg er stor fan av garnet. Og til tross for at jeg er svært godt igang med å slanke eget lager og koser meg med det, ble jeg grepet av en anelse panikk. (Du må sannsynligvis være strikker for å forstå...)

Dagens fangst!


Spesielt synes jeg garnet er superlekkert til sjal, som kontrastfarge til multigarn. Det er superdigg til babytøy. Grunnen til at de gir seg med dette garnet er at det skal være så likt Abuelita Tynn 3-tråds merino at det ikke er noe vits i å føre begge. Jeg stoler på dem, altså, men for å være på den sikre side løp jeg opp på lageret så raskt jeg klarte og fant en god bunke fine nøster. Og til den snille prisen 65,- pr bunt. Ganske fornøyd!

Under har jeg funnet fram til noen av de tingene jeg har laget av Abuelita Baby Merino. 
 
....og her finnes flere småplagg som ikke er monterte enda.

Har du sikret deg noen nøster i dag, og om så - hva er dine planer for garnet?

fredag 15. februar 2013

Forelska!


Thats it! Jeg er solgt! Dette fantastiske skjerfet Nashira av Julie Crawford skal jeg prøve meg på. Helst så fort som mulig kjenner jeg.

Jeg tenker at jeg vil bruke det nydelige sjøgrønne garnet jeg fant i Venezia. Er bare litt spent på om det kan være FOR mykt. Er det mulig? Alternativt har jeg et nydelig nøste silkeull fra Nøstebarn i hvitt, som jeg tror vil fungere veldig bra. Det er bare at jeg ikke har helt lyst på hvitt skjerf akkurat nå. Hmm... dette blir en morsom oppgave for helgen!


God helg!

onsdag 13. februar 2013

Ypperlig!

Glemte ta bilder underveis, så her er smulene etter at gjestene hadde gått :)

I kveld har jeg hatt nytt møte i strikkeklubben! Sånn bortsett fra at jeg synes det er utrolig kjekt å få besøk av de beste damene, jeg gleder meg stort lenge, det er et kjærkomment avbrekk fra hverdagsrutinene, så er det få andre ganger jeg får så mye motivasjon til å FESTE TRÅDER. Det er fortsatt utrolig kjedelig, er det ikke snodig? Men i så godt selskap får jeg den lille ekstra motivasjonen jeg trenger for å ferdigstille prosjekter som egentlig har vært ferdige kjempelenge. Så i tillegg til å ha hatt en kjempekoselig kveld føler jeg også at jeg har vært sååå flink :) En vinn, vinn-situasjon. Blir ikke bedre enn det!

Takk for laget, damer! Gleder meg til neste gang!

tirsdag 12. februar 2013

Og her går det i patentstrikk...

Fortsatt et stykke fra uendelig...

Dette skal bli et skjerf. Jeg sleit igjen med å komme igang med patenstrikk, men også her løsnet det til slutt, etter å ha gått igjennom et par-tre filmen på YouTube. Skjerfet skal bli langt, og da blir det litt drygt i lengden, så jeg hiver meg på andre prosjekter i mellomtiden. Da tar det forsåvidt bare enda lengre tid å få ferdig skjerfet, men det får gå!

Ønsker deg en riktig god tirsdag!

søndag 10. februar 2013

Pulsvarmere til mamma

Mammamodell!

Jeg hadde lyst til å lage noe til min kjære mamma til morsdag. Etter litt grubling kom jeg fram til at pulsvarmere - det har jeg aldri sett henne bruke. Kanskje er det bare fordi hun aldri har hatt det og egentlig har veldig lyst på et par?

Jeg tok for meg oppskriften på Blue monday, brukte Rowan Cocoon fra lager i fargen Amber, på pinne 5. Synes de ble fine. Og det beste er at jeg fikk overrakt dem selv, da mamma var sørpå en tur.

Gratulerer med morsdagen, mamma! Håper du finner god bruk i gaven :)


lørdag 9. februar 2013

Rosadrøm fra lageret

Uimotståelig - og har allerede en plan for disse

En gang iblant får jeg ånden over meg og graver meg igjennom skuffer og skap og ser på garn. Organiserer litt, nøster opp, sorterer, planlegger, finer nye kombinasjoner, og legger nye prosjekter på minne. Jeg finner det svært inspirerende og bobler nesten over av ideer. Hvordan skal jeg få tid til alt? 

fredag 8. februar 2013

Min drømmelue

Ustylet, usminket men NESTEN dagslys. Da må det fotograferes.

Ny lue til meg selv!

Så har jeg fått prøvd meg på patentstrikk igjen. Dette er oppskrift fra Pickles, på deres lue i Drømmesettet. Min variasjon på oppskriften er at jeg har lagt opp 52 masker på pinne 5,5 og 7 (det var det jeg hadde av pinner). Luen er strikket i en tråd Abuelite Tjukk Merino og en tråd Vivaldi fra Drops.
Den er rett og slett dritvarm, og ganske deilig å ha på. Liker utseende på den og. Lua var i tillegg rask og morsom å strikke (når jeg først fant ut hvordan det skulle gjøres med disse patentmaskene).

Forbruket er 47 gram Abuelita og 18 gram Vivaldi. 

God helg, folkens!

fredag 1. februar 2013

Babysokk trinn for trinn - illustrert

For en tid tilbake fikk jeg spørsmål om hvordan jeg gikk fram når jeg strikket de babysokkene som jeg har laget en del av

Jeg lovet deretter å lage en framstilling av det trinn for trinn. 

Bare for å ha det klart med en gang: Oppskriften er ikke min. jeg har opprinnelig funnet den på denne bloggen. Den er lagt ut av "KnitgirlinNorway" og det er hennes mamma som har laget oppskriften.
Illustrasjonene er publiserte etter løyve fra "KnitgirlinNorway".
Dersom du legger ut bilde av sokkene på Instagram er det hyggelig for henne og mammaen hennes om du linker til "KnitgirlinNorway" så de ser sokkene dine :)
 

Men bildene under har jeg tatt og jeg håper det er en hjelp til å vise hvordan det kan gjøres. 

Størrelsene antyder 0/3 - (3/6) måneder
Bruk pinne 2 eller 2,5 og babyull e.l.
Forbruk: Jeg har sjeldent klart bruke med enn ca 30-35 gram garn.
BRUK RUNDPINNE. Det er min sterke anbefaling.

1.) Legg opp 34(36) masker og strikk rillestrikk 8 (9) cm. 

2.) Strikk så kun over de midterste 10 maskene til arbeidet måler 12 (14) cm
Her er det ingen felling, strikk kun over de 10 midterste maskene
og behold resten av arbeidet på rundpinnen på hver side av de 10 midtmaskene.
 
3.) Plukk opp 12 (14) masker på hver side av fotlappen. Første ene siden.

4.) Gjør klar til å plukke opp masker på andre siden

5.) Plukk så opp 12 (14) masker på andre siden, til du får 58 (64) masker på pinnen. 

6.) Strikk 12 pinner med alle 58 (64) maskene
 
7.) Så starter avfelling under foten. Strikk over de 10 midterste maskene, men på slutten av hver omgang, strikkes den 10ende masken sammen med neste maske på pinnen. Snu arbeidet, strikk 10 masker tilbake og strikk den 10ende masken sammen med neste.

8.) Fortsett slik så det blir en maske mindre på hver side, hver omgang. 

9.) Fortsett med å strikke to masker sammen hver omgang til det kun gjenstår 4 masker i hver side, 
i tillegg til de 10 midtmaskene (totalt 18 masker)

10.) Fell av og sy pent sammen. Legg gjerne sømmen på utsiden av sokken.

11.) Brett kanten ned slik at sømmen kommer på innsiden av bretten (eller enda bedre, sy så pent at sømmen ikke synes), og vips du har en nydelig babysokk!

Når du får teket på det, anbefaler jeg at du prøver på å strikke to sokker samtidig, på en pinne. Det fungerer for meg, for jeg mister gjerne motet når jeg skal starte på nummer to av paret, selv med disse små, sokkene som er så rask å strikke.

Hvorfor ikke strikke to på en gang?

Lykke til!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...