torsdag 16. juni 2022

Liggeunderlag til valpen

Helt fra vi fikk vår lille huskyvalp i hus, har hun lagt sin elsk på de strikka sitteunderlagene jeg har laget. Oppskrift på disse finner du som alltid her


Roma, 9 uker gammel

Valpen vokser fort, med ca en kilo i uka og sitteunderlagene ble raskt litt små. Det går selvsagt fint å lappe med et par stykker, men jeg fikk lyst til å lage et eget til henne.


Som sagt, så gjort! Jeg kjøpte inn masse Vamsegarn fra Rauma og valgte farger jeg synes står godt til henne. Hun har et blått og et brunt øye og den brunoransje fargen på garnet, står perfekt til dette.

Framgangsmåte: 
Jeg startet her likt som på sitteunderlagene. 
- Brukte rundpinne størrelse 9
- La opp tre masker
- Strikk videre med økning i starten av hver rad.
- Fortsette med å øke en maske på hver rad fram til jeg hadde strikket ca 6 nøster
- Deretter gikk jeg over til å øke kun på annen hver rad, og samtidig felle av på andre siden. Dette fordi jeg ønsket en rektangulær form på teppet, ikke kvadratisk. Fortsatt slik med ca 3 nøster, altså øke og felle annen hver side.
- Deretter avsluttet jeg som jeg pleier på sitteunderlagene, feller en maske på hver rad fram til det kun gjenstår tre masker, som jeg så feller av.

Toving: Underlaget var DIGERT før jeg tovet det. Slang teppet inn i vaskemaskin sammen med noen håndklær på 40 grader, en god klunk med grønnsåpe, og dette gjentok jeg 3 ganger til jeg syntes det hadde fått korrekt størrelse og tetthet. 

Tips: Jeg festet ingen tråder før jeg tovet teppet og bare gikk over og friserte litt da det var ferdig for å gjøre det pent.


Roma, 5 måneder har fått et teppe som passer

Totalt gikk det her med ca 15 nøster, totalt 750 gram. Likte hun dette nye underlaget? Åja! Det brukes flittig og jeg tenker det skal få bli med på fjelltur. Det er til og med så stort at det også er plass til en kamerat <3

onsdag 9. februar 2022

Vinterbamse!



Denne har tatt noe tid å få ferdig! Ikke fordi det tar lang tid å strikke, men jeg har ventet i evigheter på garn...

Dette er Alafossloopi, og det skal være problemer med leveransen fra produsent. Etter 7-8 måneder i bestilling, dukket den brune og hvite fargen opp. So far, so good. Men de rosa nøstene lot vente på seg. Til slutt var det en årvåken venninne av meg som oppdaget et par nøster på en garnbutikk på Majorstua i Oslo. Jeg fikk sikra meg et par (g)ullskatter og prosjektet var i gang!

Fargen på de rosa nøstene er "Winter Morning" og det brune garnet er samme fargen som en brunbjørn, så navnet genseren har fått av meg er "Vinterbamse".
Mønsteret  er selvsagt av Linka Neumann og heter "Føyka"


Genseren er allerede i bruk, og har fått seg en runde på ski. Det blir forhåpentligvis flere runder, til tross for sørgelig lite snø i år.

Jeg har strikket en av Villmarksgenserne fra før, her kan du lese mer om den.

Prosjektside på Ravelry finner du i lenken her (krever innlogging)
 

mandag 3. januar 2022

177.320 masker til lillebror

 



Min lillebror ønsket seg et restegarnpledd etter at hadde lagt sin elske på de to jeg har laget tidligere. Jeg har strikket et til meg selv, og et til min ektemann fra før.


Med to tepper allerede laget, var det faktisk litt slunkent med garn i egen beholdning og jeg gikk derfor ut i SoMe og spurte mine FB-venner om det var noen som hadde noe å avse, og til min store glede var det nemlig flere vil villig donerte noen rester! Veldig takknemlig og jeg har under arbeidet av dette teppet tenkt på min bror som skulle få det, og på alle som har donert noen nøster til prosjektet. Veldig koselig!

Her har jeg som også tidligere, lagt opp 260 masker på pinne 3,5 og strikket riller så lenge jeg orka. Pleddet ble ca 1,15 bredt og 1,58 langt. Estimatet tilsier ca 177.320 masker :)

Prosjektsiden på Ravelry her (krever innlogging)

Jeg startet på dette pleddet i mars og ble ferdig i desember samme år, så i min bok er dette unnagjort i rekordfart! Det hadde jeg ikke trodd jeg skulle klare, men jeg har strikket en del på kveldstid og på hytta i Valdres hvor arbeidet stort sett har ligget. Og med 117 dager på hytta i løpet av 2021, så har det i snitt blitt 1516 masker pr dag på hytta. Også det hørtes mye ut, men tiden går jo fort når man først er i siget. 

Bare eeeen stripe til..... ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...