lørdag 27. februar 2010

Min første vinveske

.
.
Jeg har en stund tenkt på å lage en vinveske og spekulert på hvordan jeg skulle gjøre det. Heldigvis fant jeg denne flotte oppskriften og noe finullgarn fra Rauma som jeg håpet ville tove seg. Og det gjorde det. Det ble helt elegant! Jeg strikket på pinner jeg hadde tilgjengelig, denne gangen i 5,5.
.
Dette konseptet skal jeg videreutvikle. Jeg tror det må være en super vertinnegave for eksempel. Helst MED innhold da ;-)
.
Med dette ønsker jeg alle en riktig god helg! Selv lader jeg opp og gleder meg som en unge til finalen i curling mellom Norge og Canada i kveld. Måtte vi få en reprise fra 2002!
.

torsdag 25. februar 2010

Nå rakner det gitt!

.
Ikke strikketøyet altså, men forsettet mitt rakna....
.
Jeg SKULLE ikke kjøpe mer garn før jeg hadde fullført så mange prosjekter som mulig i løpet av februar. Det vil si - jeg kunne kjøpe nytt, dersom det var for å fullføre et allerede påbegynt prosjekt. Og det var det som utløste det hele.
.
.
Under kampen der de norske curling-gutta knuste Storbritania, satt jeg nemlig og strikket på en liten rosa babyjakke. Og jeg manglet sikkert bare en eneste liten meter med garn for å fullføre prosjektet. Det er så ubeskrivelig irriterende! Så her måtte jeg kjøpe et nytt nøste for å bli ferdig.
.

.
Da jeg først sto i butikken tok jeg med meg fem nøster av det nydelige orange garnet alpaca fra Drops. Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal med det enda, men jeg digger fargen no så uhemmet, så noe skal jeg nok finne på.
.
Med det fikk jeg handlet for akkurat over 200 kroner, og da får jeg et stempel i rabatt-kortet mitt. (Lettlurt? Javel :-)
.

.
Som om at denne glippen med ukontrolert garnkjøp ikke var nok, har jeg begynt på en liten jakke til etter å ha snoket meg gjennom garneskene mine og funnet noen fargekombinasjoner i grønt jeg likte godt.
.
Og dermed var jeg igang med nye prosjekter nesten før jeg visste ordet av det. Jaja, sånn kan det gå!
.

onsdag 24. februar 2010

Nytt veskeprosjekt - Gult er kult med hjerter på!

.
"Det ligger en sprengt banan på badegulvet!"
.
Utropet kom fra kjæresten min. Noe forfjamset gikk jeg inn på badet til ham. Der sto han og pekte på min siste stolte kreasjon - en veske strikket i gult eskimogarn fra Drops, som nå lå til tørking på varmekablene etter å ha blitt tovet....
.
Her finner du oppskriften, som er hentet fra Garnstudio. Joda, jeg ser at min utgave kanskje har fått mer bananform enn det de profesjoneller har fått til.
.
.

Det er utrolig hvor lang tid det tar å tørke en slik sak, selv om den ligger og tar opp plass på varmekablene. Da vesken endelig hadde tørket skikkelig, sydde jeg på noen perler jeg allerede hadde liggende.

.

Denne gangen har jeg fotografert på en av mine yndlingskafeér, Torgerstuen på Tøyen. Der er det alltid så vakkert pyntet med blomster, de serverer god kaffe og blant annet den beste omletten jeg har smakt. Takk, Torgerstuen!
.

tirsdag 23. februar 2010

Rosa sparkebukse til kjempestor baby!

.

.
Dette ble veldig, veldig rart. Denne sparkebuksen er strikket etter oppskrift fra Strikk til nøstebarn, størrelse 9-12 måneder i rosa alpaca fra Drops.
.
For meg ser den enorm ut! Fra tå til skulder måler det 75 cm. Det må da være helt feil?
.
.
Jeg prøvde meg på en annen type bord. Tror dette heter boblemaske. Og fargen er valgt for å prøve sprite opp den lyse babyrosa fargen. Jeg begynner bli en smule lei rosa nå kjenner jeg....
.
.
Knappene er også valgt for å prøve få litt mer liv i plagget.
.
Og med dette er prosjekt 9 av 14 fullført :-)
.

mandag 22. februar 2010

Det jeg kjøpte...

.
Etter utallige oppfordringer (vel, i alle fall én) presenterer jeg her det jeg kjøpte på min glamour-aften på H&M da Sonia Rykiels strikkekolleksjon ble lansert.
.

.
Denne tøffe stripete genseren hadde jeg sett meg ut på forhånd.....
.

.
...og denne knallrosa kjolen!
.
Jeg må vel kunne si at modellene kler plaggene noe bedre enn meg, men genseren satt faktisk som et skudd! Kjolen må jeg jobbe litt mer med, for å få tilpasset min kropp. I tillegg tok jeg med meg et par sokker i samme striper som genseren. Prøvde også å få tak tights i samme striper, men disse ble røsket bort fra fingrene mine. Tror jeg skal prøve gå en tur innom i dag, og se om de har noen igjen. Det ser jeg slett ikke bort ifra.
.
Om kolleksjonen inspirerte til selvstrikk? Tja, det la i alle fall ikke noen demper på strikkelysten, og akkurat nå strikker jeg på en veksejakke i nesten samme knallrosa farge som kjolen :-)
.
Og for å unngå eventuelle problemer med bruk av bilder som ikke er mine; Disse flotte her er fotografert av Sølve Sundsbø for H&M, lånt fra denne siden.
.

Lue til hentesett

.
.
Denne babyluen hører til dette hentesettet. Jeg tror den har vært ferdigstrikket siden i sommer, men har ikke blitt montert før nå. Det var jo veldig raskt gjort når jeg først satte igang. Skjønner ikke hvorfor jeg har utsatt det så lenge.
.
Og med dette har jeg fullført 8 av 14 prosjekter siden arbeidsstyringen tok til 10. februar :-)
.

søndag 21. februar 2010

Én og én er til slutt to...

.
.
Her er et proskjelt der jeg startet med fargen, og gikk videre til mønsteret etterpå.
.
Falt umiddelbart for denne orange fargen på Alpaca fra Drops. Etter å ha leita litt rundt på Garnstudio fant jeg oppskriften på disse flotte strømpene. I oppskriften skal man bruke garnet Fabel. Jeg tror dette kanskje er en smule tykkere enn Alpaca for jeg kom raskt fram til at jeg syntes det ble for spinkelt og slaskete når jeg strikket med enkel tråd. Her var det bare å rekke opp og starte på nytt med dobbelt garn.
.
Men så er det denne utfordringen med strømper, at har du først avsluttet den ene, så føles det som man er ferdig med den jobben. Og så må man jommen strikke en hel strømpe til!
.
.
Om jeg kan få sagt det selv, så synes jeg resultatet ble supert! Og den fargen da, sukk... nydelig!
.
Og med dette skal jeg være halvveis i prosjekt selvstyring. Sju fullførte - sju igjen!
.

lørdag 20. februar 2010

Glamour i hverdagen med Sonia Rykiel

.
.
I går kveld vimset jeg rundt i undertøysavdelingen på H&M med et glass vin i den ene hånden og kanapeer i den andre....
.
.
Bakgrunnen for denne noe uvanlige scenen var at jeg overraskende fikk invitasjon til å være med min gode venninne på førpremiere av Sonia Rykiels strikkekolleksjon på H&M. Slikt takker man selvsagt ja til!
.
Evenementet skulle starte kl. 21.00 fredags kveld. Vi gikk forbi kl. 20.30 og allerede da var det kø, så vi valgte å stille oss der vi óg - i snø og føyk. Det var en kald fornøyelse!
.
På slaget 21.00 slapp vi inn på rosa løper av bestemte og hyggelige dørvakter. Innen da hadde køen av spente, kjøpelystne og kalde (stort sett) damer, økt til ned hele kvartalet i en lang sving og opp igjen langs gata.
.
.
Inne ble det fort kaotisk og svært, svært trangt! Så om jeg var kald da jeg sto ute, ble temperaturen raskt mye høyere inne. Jeg fant genseren jeg hadde sett meg ut på forhånd, og fikk også med meg den rosa kjolen. Disse ble kjøpt uprøvd.
.
Etter at de forhåndsutvalgte plaggene var sikret, kunne vi nyte resten av kvelden.
.
.
Det ble servert kald og god hvitvin til nydelige kanapeer, DJs sørget for riktig franskt sound og vi tasset rundt mellom hyllene for å finne flere ting vi kunne bruke pengene på.
.
.
Alt i alt - en svært hyggelig aften med et aldri så lite snev av strikkeglamour :-)
.

.

fredag 19. februar 2010

Back to the 80´s

.
Jeg begynner å leke med tanken om å strikke en kjole og gjorde i den sammenhengen et søk på Garnstudio. Oppskriftene ser til en viss grad ut til å være sorterte etter årstall de er publiserte, for på en av de siste sidene dukker disse flotte kreasjonene opp;
.
.

.

.
.
Jeg tipper det ikke er veldig mange av oss som strikker "flaggermusermer" eller lager plagg tilpasset skulderputer i dag?
.
Misforstå meg rett! Jeg er veldig glad i 80-tallet, men vi trenger ikke ta med oss ALT videre. Jeg rødmer når jeg tenker på en genser jeg fikk strikket i blå mohair med bokstavene "TOPP" på brystet (etter oppskrift fra ungdomsbladet med samme navn). Den hadde til og med rosa hette, og jeg mener huske at jeg måtte gre den opp fra tid til annen for å få den "fluffy" nok.... Den gangen syntes jeg det var så utrolig stilig! Jeg ser heller ikke bort ifra at jeg kan ha syntes enkelte av kreasjonene over, var vanvittig tøffe.
.
Når det gjelder kjolen - jeg tror jeg leter videre etter andre oppskrifter.
..

Knæsj rullegenser UTEN striper

.
.
Denne rullegenseren etter oppskrift fra boka Strikk til nøstebarn, har jeg laget en stripete versjon av tidligere. Dersom jeg skulle ha gjort det enklere for meg selv, hadde jeg heller begynt med denne uten striper. Garnet er Baby Merino fra Gjestal, og størrelsen på genseren er 1/2 år. Det er temmelig knæsj i fargene og jeg synes sjateringene i garnet ble ganske tøft.
.
.
Dette plagget har også ligget i den store esken en stund, kun ventet på montering og knapper.
Godt å få den ferdig! Og nå begynner jeg å glede meg til å ta fatt på nye prosjekter :-) Seks er nå fullførte, åtte står igjen!.

torsdag 18. februar 2010

Myk, blå rillestrikka sparkebukse

.
.
Det går fort unna nå! Den selvpålagte arbeidsstyringen gjør at jeg får unna MYE halvferdige prosjekter. Denne sparkebuksa var egentlig nesten helt ferdig en gang i sommer.
.
.
Den har bare manglet knapper....
.
.
Buksa er rillestrikket og trenger nesten ingen montering og mamma viste meg hvordan jeg kunne gjøre dette så skjøtene ble riktig fine. (Jeg skal være helt rettferdig her; det var mamma som monterte denne for meg! :-)
.
Oppskriften har jeg (igjen) hentet fra Strikk til nøstebarn og garnet er alpaca fra Drops.
.
Nå har jeg 9 uferdige prosjekter igjen før jeg kan ta fatt på noe nytt! Og jeg har allerede en del idéer på lista mi :-)
.

onsdag 17. februar 2010

Lettstrikka babylue

.
.
Denne var rask og enkel å strikke. Oppskriften er fra Strikk til nøstebarn, og den er strikket i gammelrosa alpaca fra Drops. Lua har lenge ligget i den store esken med uferdige prosjekter og manglet kun en liten søm, og en liten rose heklet og sydd på, så var den fint ferdig.
.
Så nå skal det være kun 10 uferdige prosjekter igjen....
.

tirsdag 16. februar 2010

Rillestrikkede strømper strikket på tverst

.
Da jeg først startet på disse strømpene etter oppskrift fra Garnstudio syntes jeg det var en god idé. Nå er jeg ikke helt sikker. For det første har de ligget leeenge i esken med uferdige prosjekter.
.
.
Hvorfor? Jo, siden de er strikket på tvers, må de monteres langs hele lengden. Montering er som kjent kjedelig. I tillegg sto det i oppskriften at det skulle monteres med maskesting. Hæ? Jeg vet ikke hva maskesting er, men fant en forklaring på sidene til Garnstudio. I oppskriften sto det også at maskene ikke skulle felles, men settes på en tråd etter endt strikking. Etter å ha klødd meg i hodet lenge og spekulert på HVORFOR, felte jeg til slutt like gjerne av og satte noen sting i de så jeg fikk fullført prosjektet.
.
Strømpene er strikket i Online supersocke 6-fach Comic-color. I dette ligger en annen grunn til forsinkelse. Jeg hadde strikket et par andre småplagg av samme garnet før jeg startet på disse. Og da det sto igjen 1,5 cm av siste strømpen, gikk jeg tom for garn. Typisk! Så her måtte jeg tusle til butikken for å kjøpe et helt nytt nøste for å fullføre den lille biten.
.
.
Men de ble da til slutt ferdige, og nå har jeg "kun" 11 uferdige prosjekter i eska mi!
.

mandag 15. februar 2010

Fornøyd!

.
.
Dette sjalet har jeg laget en utgave av tidligere, da i regnbuefarger. Det er svært enkelt å strikke. Denne gangen har jeg brukt ulike fargetoner i brunt og grønt i nydelig mykt alpaca fra Drops, strikket på pinne 5,5. Jeg synes det ble skikkelig fint! Det var vanskelig å se underveis hvordan det skulle bli. Det var først når jeg hadde felt av at jeg så hvordan fargekombinasjonene egentlig fungerte sammen.
.
.
Dette er ett av prosjektene jeg lovet meg selv å fullføre som del av min selvpålagte arbeidsstyring. I tillegg har jeg kondemnert ett prosjekt som ikke så ut i "bekkmørtna" (forsøk på en lue, strikket uten oppskrift). Så nå har jeg redusert antall uferdige prosjekter fra 14 til 12.
.
.
Way to go!
.

søndag 14. februar 2010

Loddent boblehjerte med dryss av sukkerspinn

.
I dag er det morsdag, valentinsdagen og fastelaven. Urettferdig å ha alt på en dag? Eller veldig praktisk?
.
Uansett - mitt innlegg i dag er dedikert til min kjæreste og min mamma samt alle andres mødre og kjærester som skulle lese dette.
.
.
Med utgangspunkt i den tidligere omtalte boblevesken har jeg laget denne hjertebobleveska. Den er veldig rosa og søt, som sukkerspinn. Men jeg vil tro det er lov på en dag som dette!
Den er strikket i nydelig rosa Viking naturgarn på pinnestørrelse 9. I forhold til den opprinnelige oppskriften har jeg lagt opp én ekstra maske for å få hjertet midt på. Så var det bare å sette seg ned for å tegne ut mønsteret på boblene.
Vesken ble tovet på 40 grader i vaskemaskin, uten sentrifugering, og jeg bruker omlaget en desiliter grønnsåpe.

Jeg var spent på hvordan boblemønsteret ville fungere, og synes resultatet ble ganske bra. Denne gangen traff jeg heldigvis godt på tovingen.
.
Nå skal jeg ut og lufte den nye veska i vakkert vintervær. Kanskje finner jeg en fastelavensbolle på min ferd :-)
.

lørdag 13. februar 2010

Morsdagspresang

.
Disse søte strømpene er min presang til mamma på morsdagen.
.
.
De er strikket i Merino Extra Fine på pinne 3,5.
.
På Garnstudio der jeg fant oppskriften omtales de som " - Myke, gode og supersøte til et par sommerbrune ben...". Men jeg satser på at de kan komme godt til nytte også inne i stua på et par vinterkalde og bleke ben en dag det er skikkelig god fyr på vedovnen :-)
.

fredag 12. februar 2010

Rosa, rosa, rosa, rosa....

.
Det blir VELDIG mye rosa her nå. Jeg ser det. Det kommer andre farger snart, men ikke riktig enda.
.

.
Disse rosa toppene har jeg strikket av Alpaca fra Drops etter oppskrift fra Strikk til nøstebarn.
.
.
Den lyserosa er i størrelse ett år, den mørkerosa i størrelse seks år. Jeg tror jeg har bommet noe på strikkefastheten her. Den mørke ser fin ut, men den lyserosa ble da veldig lang og smal? Så det jeg har lært etter disse prosjektene, er å strikke prøvelapp. Det er faktisk veldig lurt, har jeg skjønt etter hvert.

.
.
Knappene til disse toppene ble også rosa...
.

onsdag 10. februar 2010

Selvdisiplin

.
.
En rask opptelling forteller meg at jeg har 14 uferdige strikkeprosjekter i esken min. Dersom jeg leter enda bedre, dukker det sikkert opp ett og annet til. Så nå er det innkjøpstopp av garn.
.
Det positive er at noen av arbeidene kun mangler bare knapper, en kantsøm, eller montering (k-j-e-d-e-l-i-g). Andre igjen, er bare halvstrikket.....
.
Så nå er det streng selvdisiplin som gjelder ut februar måned.
.
I mellomtiden tillater jeg meg å se på andre fine blogger, og finner mange flotte tips og får masse inspirasjon som jeg tar vare på og skriver på listen over prosjekter jeg har lyst til å prøve meg på. Så snart jeg skimter bunnen av eska mi...
.

tirsdag 9. februar 2010

Den mørke lillebroren

.
.
Jeg har laget en sort versjon av bobleveska. Det tok sin tid! Men til slutt ble da også denne ferdig.
.
Det er alltid en del spenning knyttet til selve tovingen. Her fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke. Jeg strikket løst på pinne 9 og tovet hardt på 60 grader. Det gjorde at denne veska ble noe mindre, fastere og strammere enn den hvite utgaven. Den første fortvilelsen over at denne ikke ble lik den første veska, gikk over etter et par dager, og nå synes jeg denne er finere og mer snerten enn den første. Jeg vurderer faktisk å tove min hvite veske én gang til for å få den mer lik denne.
.

fredag 5. februar 2010

Kult blad!

.
.
Jeg leker stadig med tanken om å sy noe med min lekre Singer symaskin (og håper fortsatt, uten å vite, at den virker).
.
Min gode venninne er veldig flink til å sy og har laget mange flotte antrekk. Hun kunne tipse meg om et fint mønsterblad, Ottobre Design. Det SER overkommelig ut. I tillegg til bladet, har jeg også fått låne et par mønstermaler som hun allerede har tegnet ut.
.'
Så nå har jeg vel snart ingen flere unnskyldninger for ikke å prøve maskina? Det første som skal til pers, er gamle sengetøy som etter planen skal bli sommerkjoler.
.

onsdag 3. februar 2010

Studiedag: Hakking og pjoning

.
I dag har ei venninne og jeg tilbragt et par lærerike timer med Solvor Hofsli. Hun har lagen en dvd om hakking og pjoning som vi studerte nøye.
.
Jeg lærte grunnprinsippet om hakking på et øyeblikk, og fikk til en liten prøvelapp. Min venninne kunne dette allerede og avanserte raskt til å pjone rundt, i forskjellige mønster. Imponerende! Det er kjekt å bruke film til å lære nye teknikker, jeg er stor tilhenger av det og bruker også Youtube flittig når jeg står fast.
.
Så nå skal jeg pønske på hva jeg skal lage med min nyervervede kunnskap. Jeg forstår det slik at mulighetene er enorme :-)
.

.

mandag 1. februar 2010

Jakten på den perfekte fargen

.
Jeg har en "hang up" på rosa og rødt. Jeg ser for meg et par votter i akkurat riktig farge, og nå tror jeg at jeg har funnet de. På Husfliden kunne jeg boltre meg i hyllen med Raumagarn, og der følte jeg endelig at det klaffet med disse herlig frekke konstrastene;


Dette kjappe mobil-bildet skutt fra hofta yter neppe fargene rettferdighet, men jeg tror det skal hjelpe meg å huske garnet til jeg får sullet med tilbake for å kjøpe det.

Først må jeg bare finne den perfekte oppskriften :-)

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...