søndag 30. januar 2011

GI BORT-LOTTERI: Hurra for 25.000 besøk! - AVSLUTTET


(Bruk bildet om du lenker)

En milepæl er nådd! Telleren viser at jeg har passert 25.000 besøk siden jeg begynte å telle for 1 år og 15 dager siden. Det må feires!

Premien består av fire nøster Extra fine merino fra Pickles, og et sjarmerende syskrin. Garnnøstene bærer de fristende navnene Iset mint, Blek pistasjGrønn cadillac og Party mint. Syskrinet fant jeg lenge før jul, og har bare gledet meg til å vise det fram. Er det ikke fint?!

For å bli med i trekningen av denne premien, kan du gjøre følgende;
  • 1 lodd får du for å kommentere innlegget
  • 1 lodd til får du om du lenker til innlegget fra din egen blogg
  • 1 ekstra lodd deles ut om du sprer lenken på FB eller slikt
Altså totalt 3 lodd - og husk å skrive i kommentaren hvor mange lodd du tar.

Har du ikke egen blogg, kan du være med like vel. Husk da å notere din e-postadresse så jeg vet hvordan jeg får tak i deg, om det er du som vinner.

Fristen for å være med er 1. mars, trekningen vil foregå snarlig etter denne datoen.

Håper du blir fristet til å være med!

Takk for at du besøker min blogg, og lykke til!

Se hvem som vant!

fredag 28. januar 2011

Verdens fineste Vaffellue i originalt Pickles-garn

Vakker lue til en vakker dame.

Bestillingslua er ferdig!

Jeg har fått bestilling på strikk, og synes det er kjempestas.

Har laget denne Vaffellua fra Pickles til ei venninne som bor i Trondheim. Ekstra fint var det at hun kom på besøk til byen, så jeg fikk overrakt den selv, og fikk henne til å stille opp som modell for meg. Tuuusen takk! Kjekt å ikke bruke gipshodet som modell hver gang :-)

Fargene drodlet vi oss til via e-post fra hver vår kant av landet, og endte opp med Vinterkinn i Abuelita Tjukk Merino i kombinasjon med et nøste Vannmelon i Pickles Silk Mohair. Lua ble supermyk og god, og det var en fryd å strikke med garnet. Anbefales!


Fin felling.

Lett melert effekt

Siden det tross alt er helg, unnet vi oss en milkshake på The Nighthawk Diner. Og for en milkshake! Nam!

Milkshake med kirsebær og sjokolade.....

Det blir en travel helg for min del, men jeg skal unne meg litt mer strikking på neste bestilling. Med det ønsker jeg en riktig god helg til alle og en hver!

tirsdag 25. januar 2011

Heklet kurv av restegarn


Etter min noe omfattende kopptueproduksjon har det blitt litt restegarn. Ikke mye, for jeg prøve å være så økonomisk som mulig. Men det lille som blir, har jeg tatt vare på og heklet en liten kurv av. Er det ikke kaotisk og stilig?!

Nå blir det sannsynligvis ikke strikket så mange kluter på en stund, så jeg ferdigstiller kurven, selv jeg jeg kanskje hadde sett at den var en smule større.

Jeg er fornøyd med overgangen mellom garnresten (se detaljerte bilder under). Det er mulig at det er denne teknikken alle heklere bruker, og at jeg bare har funnet opp kruttet på nytt igjen. Uansett passer det meg veldig bra at det kun var en tråd å feste, alle andre løse tråder er heklet inn i arbeidet.

Material: 56 gram Mandarin petit fra Sandnes Garn, dobbel trå
Utstyr: heklenål str. 5
Oppskrift: Utgangspunkt i denne oppskriften fra Drops Design


Hekle trådene inn i arbeidet

En liten ende henger igjen

Klipp av. Ferdig.

Spleising

Bare hekle ivei

mandag 24. januar 2011

Garnsnop

Fint å se på, godt å ta på.

Jeg har fått digg garn fra Pickles i posten. Bestilt på torsdag, i postkassa på lørdag. Jeg fikk melding om at det var sendt, men da jeg har vært bortreist i helgen, fikk jeg det ikke før vi kom hjem på søndagskveld. Det flotte rosarød garnet skal brukes til bestillingsstrikk til en venninne. Vi har drodlet oss fram til fargen sammen, og jeg tror dette blir helt supert til hennes lyse, fine farger. Det er av typen Abuelita Tjukk Merino og Pickles Silk Mohair. Gleder meg til å begynne på arbeidet. Hva tror du AB - det ser fint ut, sant? :-D

Det eplegrønne og babyblå garnet er til meg selv og jeg har nesten bestemt meg for hva jeg skal lage av det...

Med det gjennstår det å ønske en riktig god start på denne siste uken i januar! I Oslo henger tåken tungt over hustakene, men det er overraskende lyst. Det er slett ikke så værst!

torsdag 20. januar 2011

Kan det bli for mange kopptuer?


Ehhh... jeg lar spørsmålet stå ubesvart så lenge. Epla-butikken min er oppdatert.

Riktig god ettermiddag!

fredag 14. januar 2011

Jeg, en Ravelry rookie


Som jeg nevne i et tidliger innlegg har jeg nå så vidt endelig begynt å innse Ravelrys fortreffelighet.

Det var fra min gode venninde Siena jeg første gang fikk høre om Ravelry, dette til da "hemmelige" samfunnet for meg. Jeg opprettet en profil (for nøyaktig ett år siden), og dere finner meg der under Strikkogtoys.

Og det ble med det. Lenge.

Men nå har jeg begynt å se lyset. Det jeg har gjort til nå er å "stashe" noe av garnet mitt. Jeg registrerer altså garn jeg har, type, menge, farge og slikt. Supergreit for å få oversikt over hva man egentlig har. Ikke for det, jeg digger å dykke ned i garnlageret og "gjennoppdage" så skatter og få masse nye ideer til hva jeg kan lage av det. Det er lykke for meg å kunne ta, se, føle og kjenne på garnet. Det betyr jo ikke at jeg skal slutte å gjøre det, men nå kan jeg i tillegg gå på Ravelry og se hva andre har laget av samme garn jeg har. Jeg kan legge til prosjekter i mine favoritter, og finne oppskrifter, både gratis og til salgs. Herlig!

Jeg finner mange strikkevenner jeg allerede kjenner fra blogglandia. Kjempegøy å se deres prosjekter.

For det blir neste steg for meg, å begynne å registrere prosjektene jeg lager. Jeg er ikke riktig der enda, men det kommer, det kommer. Tipper jeg :-)

I tillegg finnes det selvsag en haug med grupper og forum du kan dykke inn i. Kjøp og salg. Og garantert en hel drøss av annet fint og spennende jeg ikke har oppdaget enda. Begrensningene ligger nok helst i brukeren. Og jeg tror ikke det er så vanskelig å bruke som jeg kanskje har trodd.

Da er det straks helg igjen! Jeg koser meg på kveldene med akryl-garnet som begynner å ta helt ny form. Gleder meg til å vise fram ferdig prosjekt!

Riktig god ettermiddag og god helg, folkens!

tirsdag 11. januar 2011

Å ta livet av en akryl-UFO ett år etter

Egentlig fin. Men 100% akryl...

Jeg husker ikke hva jeg tenkte da jeg kjøpte dette garnet. "Det var fin farge" kanskje, eller "Oj, det var billig....". Det er av type Tanja av Falkgarn, kjøpt i Värmland for over et år siden.

Prosjektet er en begynnelse på knestrømper med fletter, som jeg viste fram for nøyaktig ett år siden. Den gangen lagde jeg et par strømper i 100% ull, og jeg ser at jeg allerede i det innlegget skryter på meg at jeg er i gang med et nytt par - altså dette jeg omtaler nå.

Saken er at det egentlig gikk helt fint å strikke borden, og den er innmari fin. Men så ble det bråstopp. Jeg fikk fnatt av garnet. Bambuspinnene kilte seg fast i arbeidet i garn som ikke finnes elastisk. Ekkelt! Jeg orket ikke ta i det lengre. Så det havnet under stuebordet. Og der har det ligget lenge.

Kjøp av nytt salongbord, og utrydding av det som lå på plata under det gamle brakte dette akryl-monsteret fram i dagslys igjen. (At der har ligget så lenge under bordet sier kanskje egentlig mer om meg enn om arbeidet, men pytt...) Jeg blir uvel av å se på arbeidet og bare tanken på at jeg må fullføre det, og ikke minst, måtte starte på nytt med ett til når den ene er ferdig - nei, det orker jeg ikke.

Så har jeg tenkt et par dager, og nå tror jeg at jeg endelig har funnet ut hva jeg skal gjøre med garnet. Jeg kan tross alt ikke kaste det? Og nå når jeg har en plan, blir den fine fletteborden tilbakeført i formen av et garnnøste. Med litt vedmod, men mest med lettelse. Jeg har totalt 3-4 nøster av garnet a 100 gram pr. nøste.

Håper jeg får materialisert min nye plan. Og tro meg, dere er de første jeg forteller det til ;-)

Ønsker alle en riktig god ettermiddag!

mandag 10. januar 2011

Kopptuer i brunt og en farge til

Jeg har fått det for meg at brunt er veldig stilig i kombinasjon med diverse andre farger. Derfor oppdaterer jeg nå min Epla-butikk med disse klutene i brunt i kombinasjon med lyserosa, mørkerosa, lysegrønt og lyseblått.

Kanskje er det noen som finner sine nye yndlingskluter blant disse?

Håper dere har en riktig god start på uka! Her i Tigerstaden er det sol og snøen holder på å regne og tine bort. Ikke helt bra, for vi har planlagt skitur til helgen. På den andre siden blir det enklere å få bilen fram :-)

søndag 9. januar 2011

Det ble visst VM-mansjett fra meg og....

Northug - denne er til deg!

Av en venninne ble jeg gjort oppmerksom på at God Morgen Norge har gått ut og bedt "alle strikkeglade om å finne fram pinnene og hjelpe..." med å strikke blomstermansjetter.

Mansjettene skal pryde bukettene til medaljørene under VM i ski som finner sted her i Oslo 23. februar til 6. mars. Det skal deles ut 123 buketter med mansjetter. Jeg tør nesten tippe at de har fått inn dobbelt så mange mansjetter allerede, og innleveringsfristen er 1. februar?

Videre sier de at dersom de får inn veldig mange flere mansjetter "havner de kanskje i losjen til Kongen". Jeg får et bilde i hodet av en Konge-lose stappfull av knall oransje mansjetter! Men de har vel en plan for det :-)

Garnet er nytt for meg, Vamsegarn fra Rauma som selges på Husfliden blant annet. Jeg er Obos-medlem, og får da 10% rabatt på varer på Husfliden. Kjekt.

Vel, nå er jeg i alle fall med i dugnadsarbeidet - kanskje er jeg så griseheldig at jeg blir trukket ut som vinner av billetter til VM? Det hadde vært stas! Eventuelt kan jeg sitte i sofaen og se VM på tv og rope - "Det er helt sikker den jeg har laget! Hører du, Northug!" *fnis*

Mansjett med mitt "bumerke"

Bilde fra TV2. Bukett med strikket mansjett.

torsdag 6. januar 2011

Flere italienske garn-butikker

Denne turens fangst.

Etter et besøk på Campo de´ Fiori ramlet jeg over en garnbutikk i en sidegate kun få meter unna, nemlig Lana della Vecchia. Butikken skal ha vært her en stund, og jeg synes det er helt utrolig at jeg ikke har oppdaget den før. Jeg har gått denne gaten sikkert hundre ganger før. Selvsagt fant jeg den akkurat idet butikken var i ferd med å stenge, og de som har vært i Italia, vet at det er få ting som er mer stengt enn en stengt butikk. Skott ned, lys av, skilt slukkes. Mørkt.

Her var det bare å returnere dagen etter. Da var det åpent, og Kjæresten fikk 20 euro i hånden, med beskjed om å gå og sette seg på en av kafeene på Fiori mens jeg inntok foretningen. Han protesterte ikke og var raskt borte rundt hjørnet. Lokalet viste seg å være bittelite, og innholdsrikt. Jeg kjenner lite til italiensk garn, men endte opp med noen nøster Madil Yarns Loden som jeg syntes så fine ut.


Garn og broderier fra gulv til tak på Lana della Veccia.

Her er det bare å begynne å grave.

På gulvet står esker med garn. Og en utålmodig hund.

Jeg tok en tur på Knitmap og oppdaget at garnforetningen Cafilan ikke lå alt for langt unna der jeg bodde.

Her jobbet det fire mannfolk iført blå frakker. Jeg fikk gå og titte og se. Høflige og hjelpsomme som italienere er, ble jeg kontaktet av en av dem. Han snakket ikke annet enn italienske og jeg snakker dessverre ikke nok til å kunne gjøre meg forstått. Men jeg fikk da løyve til å gå og titte og se litt mer i hyllene - det var helt fint.

Jeg tror det finere garnet av "rene" materialer var tilgjengelig bak hyllene. Men da jeg ikke var på jakt etter noe spesielt garn og også er språklig hemmet, ble det med mysingen denne gangen.

Stengte butikker i Italia, er så utrolig mørke og stengte!

Mye merkelig garn, og mye polyester og akryl. Hørt om fløyelsgarn før?

Ser ut til at garn selges på vekt.

Videre gjenstår det å finne ut hva jeg skal lage av mitt nyervervede italienske garn. Jeg har ikke brukt opp det jeg kjøpte i vår i min "lokale" garnbutikk enda heller.

Det er her jeg endelig har begynt å få opp øynene for Ravelry. En venninne tipset meg om dette for halvannet år siden, jeg har registrert meg men ikke helt klart å få teken på det. Før nå. Jeg har begynt å "stashe" noe av garnet mitt, og finner veldig lett fram til masse fint som andre allerede har laget av samme garnet som jeg har kjøpt. Genialt!

Herlig - nå skal jeg sette meg med en kopp te og hekle litt faktisk :-) Ønsker deg òg en trivelig kveld!

tirsdag 4. januar 2011

Varme tøfler på kalde italienske gulvfliser

Maskuline herretøfler varmer mot kalde italienske vintergulv.

Flislagter gulv uten varmekabler kan bli kaldt, og når temperaturen smyger seg så vidt under null, blir det svært kjølig, selv i Roma.

Så jeg laget disse tøflene til Kjæresten, laget spesielt med tanke på at vi skulle tilbringe den siste uken av året i Italia. De er maskuline svart, han ville ikke ha noe dekor på (hva, liker du ikke blomster og små, søte hjerter?) så de er ikke veldig spennende å se på. Jeg må prøve pønske ut noe fint å dekorere dem med. Tar imot tips med takk!

Gode og varme var de, og de ble mye brukt når vi var hjemme i leiligheten.

De er strikket av Eskimo i størrelse 44 fra denne oppskriften fra Garnstudio. Jeg endte opp med å tove tøflene tre ganger på 40 ganger før han ble fornøyd med størrelsen. Når jeg ser tilbake på mine egne tøfler som er strikket etter samme oppskrift, tovet jeg de direkte på 60 grader. Neste gang skal jeg huske å lese mine innlegg FØR jeg eventuelt starter på en ny versjon av tidligere omtalt prosjekt. Så kan jeg ha nytte av slike lure tips til meg selv :-)

Har du forresten noe forslag om hva som kan gjøres for at tøflene ikke skal bli så glatte?

mandag 3. januar 2011

De beste nyttårsønsker fra Roma!

Boun anno - godt nytt år!

Romjul og nyttår ble tilbrakt i Roma sammen med min kjære. Jeg vil gjerne dele noe av julestemningen fra byen - selv om det i dette innlegget ikke har noe med strikking eller slikt å gjøre.

Vi har begge vært i denne byen noen ganger før, men aldri på denne tiden av året. Vi gledet oss derfor til å se hvordan det var. For det første; kaldt, sjeldent mye over 10 grader, men tross alt opp i over 35 grader varmere enn det vi har hatt i Oslo de siste ukene! Det var mulig å sitte ute under varmelampene på Campo de` Fiori og drikke vin brulé (italiensk versjon av gløgg) og prosecco.

Før og etter jul er hele Piazza Navona bygd om til et brjliant, glitrende og glorete julemarked med karuseller, godteri og store mengder julepynt. Herlig! Julekrybber var det satt opp her, og mange andre plass - i Spansketrappen, på Petersplassen, foran Vittorio Emanuelle-monumentet og på mange andre tilfeldige veikryss og små plasser.

Flere steder i byen kom vi over skøytebaner med egen tilhørende bar. Vi besøkte baren, men lot (klokelig?) skøytene være.

Det var behagelig lite folk i gatene de første romjulsdagene. Vi tuslet rundt og gjorde slik vi pleier å gjøre, drikke kaffe og annet godt i små barer, innta pizza, pasta og herlig mat fra grill. Kastet mynt i Fontana de Trevi gjør vi hver gang, bare sånn for å være helt sikker på at vi kommer tilbake igjen. Mot nyttårshelgen ble det merkbart flere mennesker i gatene. På nyttårsaften var det "stappa" og nesten plagsomt trangt. Til tross for dette oppfører folk seg eksemplariske, og det var bare kjekt å være sentralt i byen på nyttårsaften.

Fristelser i kø på Campe de` Fiori

Julemarked på Piazza Navona - med egen karusell

Kan det friste med blått sukkerspinn?

Julekuler!

Godterier, julestrømper, julepynt i bredt spekter på Navona.

Enkelte Romere er like dårlige til å stå på skøyter som jeg er...

Julenissens slede foran Vittorio Emanuelle-monumentet.

Flott julekrybbe og et enormt juletre.

Helt til slutt - jeg brukte mobiltelefonen min og filmet fyrverkeriet ved Colosseum. Er overrasket over såpass bra kvalitet. Det var en utrolig euforisk og emosjonell opplevelse å være tilstede her samme med rundt en kvart million andre mennesker! FOR en start på det nye året!

Riktig god nytt år!Joda, jeg besøkte et par garnbutikker også denne gangen - dette kommer jeg tilbake til i et senere innlegg :-D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...