torsdag 31. mars 2011

Vilma & Sommerfuglen (aka. Minibloggtreff i København)

Strikkedamene på kafe, Vilma og meg. Foto: Lars K.

Her følger min lille rapport fra København.

Vi steg i land fra "Danskebåten" (eller "Oslo-båten" som det heter i København) rett før kl. 10.00. Med billett tilbake samme ettermiddag, hadde vi rundt 6 timer i land. Båten går kl. 17.00 men du må være ombord en stund tidligere. Vi spaserte inn mot byen og da vi kom så langt som til Nyhavn, var det sannelig på tide med en pause og noe leskende. Ja, vi er klar over at det er en liten turistfelle, noe kjølig så tidlig på formiddagen og, men det er trivelig lell!

Vi hadde mange fine øyeblikk i denne deilige byen, og et par av høydepunktene var da jeg fikk møte dama bak den superfine bloggen Vilma! Kjenner du ikke bloggen fra før, anbefaler jeg absolutt å ta en titt. Hun lager så mye fint, og har kul stil- og fargesans. Men dama er ikke riktig klok da. Hun hadde med en diger presang til meg og den inneholdt dette fantastisk fine syskrinet! Hva gir dere meg!? Jeg er overveldet og glad :-D Tusen takk igjen, Vilma! Det var da rent for meget!

Presang fra Vilma! 

Nydelig syskrin

Vi tok en kopp kaffe ute i det deilige vårværet før turen gikk til Sommerfuglen. En deilig, innholdsrik garnbutikk der fristelsene sto i kø. Jeg lot meg forføre og la igjen en aldri så liten slump i bytte mot garnskatter. La meg også få nevne av betjeningen der falt fullstendig i staver over mitt nye, fine syskrin :-)
Led meg ikke inn i fristelse...

...jeg finner veien selv...

...men det er enda hyggeligere i følge med en strikkevenninne :-)

Takk Vilma,

...for at du tok meg med til Sommerfuglen!

Garnet jeg fikk med meg hjem er et vidunderlig vannmelomrødt nøste Duo Alpaca av 50% alpaca og 50% merino fra Design Club DK. Et nydelig multifarget garn fra Fleece Arist. Det er supermykt og godt. Et skjønt, grønt nøste Isager Tvinni av 100% merino. Jeg er så fornøyd! You digg? Jeg har allerede et par planer for noe av garnet :-)

Min deilige fangst

Jeg kunne garantert ha tilbragt enda lengre tid på Sommerfuglen og jeg vet at Uldstedet ikke ligger veldig langt unna, men det er grenser for hva Kjæresten skal utsettes for av garn også utenfor husets fire vegger ;-) Så den og andre garnbutikker kan jeg ha tilgode neste gang. Dessuten bar han syskrinet gjennom Københavns gater resten av oppholdet, før vi måtte hoppe i en drosje for å nå returen til Oslo.

Tusen takk for denne gang! Jeg ser med glede fram til neste møte!

Nyhavn

og et lite smørrebrød

tirsdag 29. mars 2011

Fergestrikk og dilla på vest

Strikking, sol og fine stunder på vei mot Danmark.

Det har blitt to nye vester etter mønster fra Pickles og med garn fra Roma.

Den røde er i størrelse 4 år, og den rosa i størrelse 1 år. Jeg var spesielt spent på hvor mye garn det gikk til den i størrelse 1 år. Jeg har nemlig kun ett nøste grønt av dette garnet, og har lyst til å lage en liten vest av det og. Nå gikk det 53 gram til den minste vesten, altså ca 5-6 runder for lite. Så da spekulerer jeg på om jeg bare skal dure på, lage en grønn i størrelse 1 år og heller bare ta inn bittelitt på lengden. Det bør vel gå bra? Tror du ikke?

Jeg har gjort en liten variasjon til den røde vesten, der jeg har strikket inn ett ekstra knappehull da jeg fikk for meg at avstanden mellom knappene kunne bli for store. I ettertid tror jeg det hadde gått fint med kun to knapper,  men det ser fint ut med tre perlemorsknapper og. Synd jeg ikke har klart å gjenngi det skikkelig i bildene mine i dag.

Ser forresten at det på nettsiden til Pickles er mønster på denne vesten mulig å kjøpe opp til størrelse 7-8 år, mens det i boka kun er opp til størrelse 4 år. Kjekt. Kanskje jeg skal prøve den i en større størrelse også.

Vestene ble altså strikket underveis Oslo-København og tilbake. Suverent fergestrikk nedsunket i en skinnstol, mens Oslofjorden siger forbi og solen senker seg, mulige sommerutflukter med kano blir planlagt, fiskemuligheter vurdert på avstand. Senere på kvelden bølget det opp ganske godt og jeg ble skikkelig dårlig, men det er en annen historie som jeg velger å ikke gjennfortelle.

En historie jeg derimot gjerne vil få fortelle, er om vårt fine besøk i København! Bilder, tekst og inntrykk skal bearbeides, så skal dere få rapport :-)

En ekstra perlemorsknapp.

Rød vest størrelse 4 år

Rosa vest størrelse 1 år

Blå knapper kjøpt på Sommerfuglen i København,
tar opp den fine blåmeledingen i det rosa garnet.

Nesten, men ikke helt! Måtte spleise nøstet helt i sluttspurten....

lørdag 26. mars 2011

Dagens lille loppisfunn - tinnvase

Dagens funn

Da var årets loppemarkedssesong virkelig igang! Turen gikk til Hasle skole, det er en liten halvtimes gange hjemmefra og en fin tur når man tusler langsomt i solen. Jeg har et litt sentimentalt forhold til dette loppemarkedet, for det var her jeg fant min fine, blå symaskin for to år siden. Det var også siste ordene Kjæresten rakk å si til meg før jeg stupte inn i lokalene; "Ingen flere symaskiner!". Det ble heller ingen symaskin, men en liten vase i tinn.

Den er ikke spesielt velholdt, og jeg tror ikke den er veldig sjelden eller verdifull, men jeg synes den er gørrstilig! Jeg har forsøkt å google merket, men når du søker etter ordene Oslo Metall og Made in Norway så får du god kjennskap til norsk heavymetall, og ikke så veldig mye annet....

Så om noen har noen som helst kjennskap til hva, hvem og slikt, så er det uendelig mye mer enn jeg vet om denne vasen. På merket under hanken står det "GUARANTEED PEWTER - OSLO METALL - NORWAY". Under vasen er det merket med "TINN - MADE IN NORWAY". Selv tipper jeg denne er fra 70-tallet.

Brand: Oslo Metall

Fine detaljer


Undersiden

Ser du hvor fint f.eks en rose vil være i den vasen? sier Kjæresten over en kopp kaffe senere på dagen.
Ja! svarer jeg begeistret og smiler mitt søteste, mest yndige smil.
Fint, da er det bare å kjøpe da, svarer han.
Eh, joa.... :-)

Håper alle har en riktig fin lørdag!

fredag 25. mars 2011

Enkel vest av italiensk garn

Pickles svikter ikke, og enkel vest var virkelig enkel. Og fin!

Herlig liten sak! Dette gikk raskt og greitt å strikke, og resultatet ble kjempefint!

Jeg har brukt oppskriften på Enkel vest fra boka til Pickles-jentene. Garnet er av det jeg hentet med meg fra Roma sist. Det heter Madil Yarn Loden, er laget i Italia og består av 50% ull, 25% rayon og 25% alpaca. Jeg kjøpe med meg 3 nøster i denne fine rosafargen (a 50 gram pr nøste), og var veldig spent på om det var nok garn til vesten. Den er strikket i størrelse 2 år og i boka står det at det går med 150 gram bomull og 100 gram merino. Til min vest har jeg brukt 64 gram, og har da faktisk nok til å kunne strikke en hel vest til i en størrelse større.

Nå skal det sies at jeg gikk ned i pinnestørrelse fra 5,5 til 5 da jeg syntes resultatet ble penest på mindre pinne. Så om den virkelig er i størrelse 2 år, det skal jeg ikke si for sikkert :-) Barns proposjoner er ikke min sterkeste side!

Fin ble den uansett, og plagget ligger veldig fint. Jeg elsker meleringen i garnet. Kort sagt, fornøyd :-)

Nydelig melering

Knapper på en snurr

Framsiden 

Baksiden

torsdag 24. mars 2011

Soool! Vridd hals i bruk. Og blomstrende Trollhassel :-)

Sol og ny strikkahals :-)

Man blir full av entusiasme, glede og energi på slike soldager! Og hva er vel bedre enn å få tilbragt dagen sammen med en venninne, og en tur langs bryggekanten med Kjæresten. Fantastisk!

Før turen gikk til byen, ble turen lagt til Botanisk hage der Trollhasselen nå står i blomst. Jeg hadde studert kartet først og var sånn omtrentlig stilt inn på hvor jeg fant busken. Det var noe strabasiøst å komme fram med barnevogn, men vi nådde målet. Det er verdt å kjempe seg fram til slike små skatter.

Min gode venninne stilte opp som modell, og jeg fikk fotografert fine bilder i sola av henne med sin nye, vridde Pickles-hals. Veldig kjekt å se strikkeprodukter falle i smak, mottakeren blir glad, og kler den godt!

Tusen takk for mange fine kommentarer på mitt forrige innlegg og en rekke gode innspill på hva jeg kan bruke garnet til! Men før jeg kommer så langt, har jeg letet fram noe av garnet jeg kjøpe i Roma i desember. Er spent på om jeg har nok garn. Dette kommer jeg tilbake til!

Trollhasselen blomstrer!

Nytt Roma-prosjekt i veska

tirsdag 22. mars 2011

Garnpakke fra mamma!

Koselig garnpakke!

Se hva som kom i posten i dag fra min kjære mor! Garn!

Mamma hadde to deilige hvite nøster av garnet Easy fra Sandnes garn. Det er av 100% merinoull og mykt og godt. Jeg kommer helt sikker til å finne på noe fint å lage av det! Har du en ide, så kom gjerne med den!

Tusen takk igjen, mamma! Dette var skikkelig koselig overraskelse å finne i postkassa på en ellers allerede fin tirsdag :-D

mandag 21. mars 2011

Vridd hals nr. 6 og 7

Herlig farge, Bjørnen sover

Fargen er mørk marine

To venninner av meg får nå hver sin vridde hals strikket på oppdrag, etter farger de selv har valgt.

Har jeg talt riktig, så er dette den 6. og 7. vridde halsen jeg har strikket mer eller mindre etter oppskrift fra Pickles. Denne gangen har jeg faktisk fulgt oppskriften til punkt og prikke. Tidligere har jeg hatt min egen lille vri på den, og begge deler blir veldig fint.

Det er også denne gangen det utrolig deilige garnet Abuelita som er brukt. Fargene heter Mørk marine og Bjørnen sover. Nytt fra tidligere, er at jeg har gått til innkjøp av en liten rundpinne i tre som er så utrolig mye mer behagelig å strikke med enn den jeg har brukt før (metall). Har du ikke prøvd trepinner før, så anbefaler jeg dere virkelig å gi det en sjanse.

Da gjennstår det å overrekke halsene til sine respektive nye eiere. Jeg skal høre om du har lyst til være modeller for meg, men jeg lover jeg ikke skal bli en sånn som "ja, men før du får denne så må jeg få lov til å ta bilde av deg og ha det i bloggen min"-person ;-) Er det noen som ikke vil bli tatt bilde av, så risikerer jeg vel til slutt at ingen vil bestille mer strikk av meg, og det vil jeg ikke ha noe av! :-D

Er det forresten flere som trenger en vridd hals før vinteren slipper helt taket? Jeg tar gjerne et nytt prosjekt på pinnene!

søndag 20. mars 2011

Aprikosrosa til kjøkkenet

Fint par til min Epla-butikk

Jeg sa i et tidligere innlegg at jeg ikke skulle strikke noen flere kopptuer på stund. Det har jeg forsåvidt holdt, meeeen..... De presser seg fram nesten uten at jeg merker det. Arbeidet er godt pausestrikk på trepinner.

Dessuten syntes jeg denne kombinasjonen av rosa og aprikos var til å spise opp. Så det ble et par som er sendt til min Epla-butikk, samt en liten rillestrikket melert klut som allerede har havnet på mitt eget kjøkken :-)

Min!

lørdag 19. mars 2011

Actionbilde av stripebuksa

Skikkelig kul bukse

Her kommer tøffe, tøffe, tøffe, tøff!


Den rødrosa stripebuksa er i bruk, passer og ser smashing ut!

Det var under sterkt tvil (av modellen selv) jeg fikk lov til å fotografere noen bilder, i forbindelse med en liten utflukt ved Hellviktangen i strålende solskinn, under knallblå himmel, omringet av glitrende snø.

Sist jeg besøkte dette stedet, var for en rekke år siden, det var sol, sommer, bading og pølser på bål. Det er ikke noe mindre vakkert her på vinteren, men du store min tid hvor jeg gleder meg til varmere dager.

På den andre siden, kan vi ikke bruke kule, varme ullbukser i 25 grader pluss.... Well, you can´t win them all! :-D

Håper dere alle har en riktig flott lørdag!

Jeg ble nominert!


Bare det å bli nominert i kategorien Beste håndarbeidsblogg (nr. 21 på lista), synes jeg er så stas at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg! Tusen takk!

Ta for all del en titt på Håndlaga 2011 og se på alt det fine som er nominert. Det er lett å surfe bort et par timer her ;-) Kategoriene er Redesign, Barn, Klær, Smykker, Til hjemmet, Tilbehør, Bilde og Beste håndarbeidsblogg.

I Kategori 5 - Til hjemmet, nominerte jeg min egen brødkurv (nr. 18 på lista). Denne ble jeg så fornøyd med at jeg rett og slett fikk lyst til å løfte den litt fram ;-)


Den 30. mars blir ti finalister i hver kategori kunngjorte og det blir åpnet for avstemning. Avstemningen er da åpen fram til 12. april. Du kan lese mer om konkurransereglene her.

Det jeg sitter igjen og tenker akkurat nå, er at jeg skulle ønske jeg hadde hatt bedre tid til å sette meg ned og nominere flere andre. Jeg håper anledninger byr seg igjen til neste år!

Takk til Elisa Kolle og Unni Strand for et utrolig morsomt tiltak!

fredag 18. mars 2011

Strikket armbånd

Strikkesmykke

Jeg har latt meg inspirere av Nøstebloggen til å strikke et armbånd.

Lenge rotet jeg rundt i garnkurvene for å finne et garn jeg ville bruke. Så *poff* kom jeg over en rest av Drops Cotton Viscose som ble igjen etter at jeg heklet min første brødkurv. Det er blankt og fint og ser riktig så pent ut strikket til et slikt bånd. Men det er et herk å strikke med, spesielt på pinne 2,5. Det er som å strikke i miniatyr med garn som spretter ut mellom fingrene, spesielt når man egentlig er opptatt av å strikke en vridd hals på pinne 10.... Overgangen er brutal.

Som lås på armbåndet sydde jeg på en bling-knapp og heklet en løkke til å feste knappen i.

Dette var et morsomt, lite arbeid, gøy å teste ut.

Miniatyrstrikk

Godt å ha på

Legger ved filmen Kathrine Gregersen har laget, som viser hvordan dette blir gjort.

mandag 14. mars 2011

Multnomah sjal - og vårstemning!

Fine bølger

Blowing in the wind...

Plutselig fikk jeg lyst til å lage et Multnomah-sjal igjen. Hadde kjøpt et par nøster Drops Delight uten mål og mening, mest fordi jeg hadde lyst til å se hvordan garnet var. Jeg er sånn passe fornøyd med det. Det er helt greitt å strikke med og det gikk forsåvidt ganske fort å strikke sjalet.

Jeg laget to slike sjal i fjor, ett blålilla til meg selv og ett rødoransje til min kjære mamma. Jeg ser slett ikke bort ifra at det kan bli ett til av disse sjalene, men skal prøve meg på et annet garn. Føler at jeg ikke har funnet det perfekte garnet enda :-)

Maskemarkørene jeg kjøpe under mitt besøk hos fabrikkutsalget til Sandnes garn har nå også fått testet. De fungerte helt ok, men det var litt plagsomt at tråden hektet seg opp i hempen et par ganger.

Sjalet ble blokket i går, og i dag tok jeg det med ut i strålende solskinn til min lokale hage - Botanisk hage rett borti gata, for å finne et passende sted til fotografering. Å ta bilde av disse sjalene er utrolig vrient å få til bra. Til slutt vasset jeg til knes i snø og tok i bruk et Urtidstre som stumtjener.

Til tross for enorme mengder snø i hagen, smelter det virkelig unna når sola står på slik den gjorde i dag. Og tror du ikke jeg fant store, fine knopper på Magnolia-treet! Lykke! Magnolia-trærne i den botaniske hagen pleier stå i blomst rundt min bursdag i begynnelsen av mai. Så nå er det ikke lenge til våren virkelig er her!

Knopper på Magnolia-treet!

Nye skudd eller minner fra i fjor?

Vissent, men vakkert.

fredag 11. mars 2011

Fine knappeglasset

Fine knappeglasset mitt

I bloggen Perleposten etterlyser de bilder av knappeglass. Det var da jeg kom på at jeg og har Norgesglass som kar brukes på samme måte som de har gjort. Slike glass er så lekre og fine at jeg nesten ikke har ord. Glasset har tilhørt min bestemor, og det synes jeg er ektra hyggelig.

I tillegg står knappeglasset seg veldig godt til nåleesken min av typen Fisherman´s Friend.

Jålete? Neeeih, det er vi vel ikke?
Er det mulig å ikke like detaljene?

Oversiktlig og pent

Stilig til nåleesken
Detalj

Orden i sysakene

Ønsker dere alle en riktig god start på helgen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...