tirsdag 31. juli 2012

Lekkert blogglotteri


Sjekk ut fint blogglotteri hos AnnaJohanna - jeg har tatt tre lodd og krysser fingre!

mandag 30. juli 2012

Den kuleste bilen på Oppdal

Jeg vet ikke om dette er et alvorlig tilfelle av bilstrikking som har gått ut av kontroll, men jeg lo godt da jeg så bunten med strikketøy i fanget på pasasjeren, og kjente meg godt igjen der :) Kjære, jeg
lover at det ikke bilstrikkingen skal gå så langt som dette...

Disse lekre, ullne framkomstmidlene tilhører Husfliden på Oppdal. Dønn sjarmerende og drit kult! Jeg kjenner dessverre ikke til mer historie bak, men lurer på om Sonja og Brit har en finger med i nøstet her, da navnene deres framkommer på nummerskilt og panser?

Smask!

Bunten på fanget til passasjeren. Vi kjenner oss igjen, sant!?

Snasne vindusviskerne

Legg merke til strikka wunderbaum!

Klar til å cruse stripa!
Strikka kurv med muffins, og strikka thermos

Strikka revehale!

Sonja, har du laga denne?
Hvem ønsker eg ikke slike hjulkaplser?

Og når det ikke er plass til å strikke mer på bilen, så går du løs på familien sykler. Det er så vittig :)

En hver ungpikes drøm?

Byens mest ullne sykkelpedaler

torsdag 26. juli 2012

Gøy med multifarger

Alltid like spennende med multifarger

Bare for å ha det klart en gang for alle - jeg har IKKE for vane å ha med strikketøy på jobben altså! Ærlig talt, ett sted går grensen :) Ikke for det, dersom det passer i jobbsammenheng å ha med strikketøy, så er det topp, men det passer ikke i jobben jeg har.

I dag er dog et unntak. Vi skal på langhelgtur (litt mer sommerfeire, kan man si) min kjære og jeg. Nærmest lammslått av tanken på at strikketøyet skal bli avglemt, tok det det for sikkerhets skyld med meg i vesken til jobb. Du ser den, sant?

Så i iveren etter å få vise fram hva jeg jobber med, dro jeg det fram i lunsjen og snek meg til en ryddig kontorplass med dagslys for å få et litt ok bilde knipset med mobilkamera.

Dette er Evilla, estisk garn i nydelige blåfarger. Nøstet var opprinnelig en gave fra en god venninne. Så nå Siena, kommer det endelig i godt bruk!

Overgangene i fargene er suverene og det er veldig spennende å strikke da det er umulig for meg å se på forhånd hvordan det vil bli til slutt. Bildet viser ikke helt riktig farge, men gir kanskje et inntrykk.

Jeg fant en fin svensk side om garnet her, den jeg strikker med nå er farge A42.

Da disse strikkeplaggene skal være presanger, venter jeg til de er ferdige og overrakt, før jeg viser det skikkelig fram. Bare sånn i tilfelle de som skal få det, leser bloggen min.

I mellomtiden satser jeg på å strikke ferdig på bilturen :) Skal bare avslutte lunsj, jobbe ut dagen først.

Så litt på forhånd - God helg!

torsdag 19. juli 2012

Brev [Arne og Carlos]

Dette brevet er også inkludert i utstillingen til Arne og Carlos. Kloke ord.


tirsdag 17. juli 2012

[AVSLUTTET] Gi bort - 200.000 besøk

Bruk bildet om du vil lenke

En gang i forrige uke rundet jeg 200.000 besøk på bloggen min (Wow, hurra!!), og jeg har 299 søte følgere, i tillegg til 694 "Likere" på Facebook-siden.

Med dette i tankene, i tillegg til at det tross alt er SOMMER, synes jeg det er på tide med en aldri så liten Gi bort på bloggen.

Reglene er
  • Du tar ett lodd om du kommenterer innlegget
  • Du tar ett til om du sprer lenke til boggen på ett eller annet vis, via din egen blogg, på Facebook eller slikt.
Altså TOTALT 2 LODD mulig :)

HUSK å skrive i kommentarfeltet om du tar med enn ett lodd!

Premien er en av disse tøyposene som er suverene til å ha strikketøy i f.eks? Jeg har også brukt en slik pose til å oppbevare ladere og slikt til når vi har vært på reise. Perfekt! I tillegg er det tre sommerlige kluter i matchende farger. Posen er sydd av meg og klutene strikket av meg :)

MANDAG 6. AUGUST trekker jeg en vinner blant de som deltar.

Lykke til, og takk igjen for besøket!

Se om du vant!

fredag 13. juli 2012

Her er den: Bursdagsgenseren

Genseren har vært ferdig en stund, har bare ikke fått fotografert den før i dag. På ferie i Sogn og Fjordane, grått og kjølig inne i landet, litt mer blå himmel og sol ut mot kysten (egentlig alt for varmt for en genser strikket i dobbel tråd alpaca)

Genseren er strikket etter oppskrift fra Drops (97-24). Her er prosjektsiden på Ravelry. Balet en stund med halsen før jeg ble helt enig med meg selv om hvor lang den skulle være. Rakk opp et par ganger før jeg kom i mål. Ganske fornøyd med fargene, men gikk selvsagt tom for både hvitt og oransje. Fant heldigvis begge nøstene i riktig innfarging, så jeg kom i mål.

Alt i alt, ganske fornøyd :)
torsdag 12. juli 2012

Dobbelt opp

To på en

Etter inspirasjon fra en del andre blogger, prøver jeg meg nå på å strikke to babysko på en pinne, santidig. Så langt, så bra! Har hentet ut tampen fra begge ender av nøstet og strikker en rad av gangen på hver sko. Den største utfordringen ligger i å huske å bytte trå, så den ikke strikkes over fra ene prosjektet til den andre. 

Kjekt å slippe strikke en identisk sko til etter at første er ferdig. For det er litt kjedelig...

Hilsen fra ei campinghytte i Førde! Og ja, Linda som kommenterte mitt forrige innlegg, det var Vangsnes vi var på.  Ferga kom, og etter nok et par fjelloverganger i tett tåke med 10 meter sikt, ankom vi campingen kl. 01.30 på natta. Godt å komme fram da, gitt! Neste gang jeg henger på Vangsnes, stikker jeg innom Linda :)

søndag 8. juli 2012

Litt langdrygt til tross for nok strikketøy...

Jeg digger å ta ferger. I alle fall når det er ferie. Når været er godt. Når kaffen er god, og det er første svele med smørkrem.

Men å ankomme en fergekai man egentlig ikke helt vet hvor er (et sted på Vestlandet), det er sent søndags kveld og det er mulig neste ferge ikke går før kl 05.30. Vel...

Hvorfor tenkte man inne på å undersøke fergetider på forhånd? Tja...

Heldigvis har vi akkurat fått beskjed om at den går halv 12 og vi kan regne med å være på campingen ca halv to i natt.

Begynner bli en liten smule lei bilstrikking akkurat nå.

Published with Blogger-droid v2.0.6

søndag 1. juli 2012

Tips til strikking av Djevellua

Sommeren for et par år siden, var det Djevelluer som var den store slageren hos meg. Disse skal jeg lage et par av i sommer og! Det er fortsatt veldig koselig strikk, og luene er så fine.

Tenkte jeg skulle tipse som en aldri så liten forenkling jeg har gjort på den fine oppskriften som jeg har funnet på Gros blogg.

I den opprinnelige oppskriften står det at det strikkes sju pinner rillestrikk, altså en runde rett, en vrang osv. Men du får ikke meg til å strikke en hel runde vrang på pinne 2,5. Tror du er på styr! I alle fall ikke når det finnes alternativer. 

Strikk heller sju pinner fram og tilbake. Raskere, enklere og for min del, mye penere resultat. Bytt så til pinne 3 og gå over til glattstrikk. skjøtet (som havner bak) sys ganske enkelt sammen med et par-tre sting når tråden festes. Kanskje ikke revolusjonerende, men veldig snedig.

Voila!


Strikk heller fram, og tilbake enn å strikke rett og vrangt

Slik skal Djevellua blir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...