lørdag 5. januar 2013

Nyttårsfangst i Venezia

Godt nytt år alle mine lesere! Og tusen takk for det gamle! Takk for all inspirasjon, alle kommentarer og besøk! Håper starten på det nye året er riktig godt og at det fortsetter slik.

Jeg avsluttet og startet det nye året sammen med Kjæresten i Venezia, Italia. Og hva tror der jeg fant sånn helt tilfeldig rett rundt hjørnet over et torg fra hotellet vi bodde på? Jo - godteributikk, eller som andre gjerne omtaler det som: Garnbutikk! Oj, oj! Butikken heter Lellabella. Kanskje noen fler som har vært der?

Hadde ikke planer om å oppsøke garn under oppholdet, men siste dagen vi gikk forbi, var det åpent, og jeg klarte ikke motstå fristelsen. Og glad er jeg for det! Stort utvalg, noe kjent, mye nytt og det hjerteligste møtet var med et garn som var av 100% kasjmir. Det er Cashmere by ixia, og den svært hjelpsomme og trivelige innehaveren kunne fortelle at det var laget spesielt til dem. Garnet er utrolig mykt og tynt (og dyrt *hysj*), et nøste på 50% var på 700 meter. Valgets kval slo til, men jeg klarte til slutt å bestemme meg for et nydelig nøste lett melert sjøgrønn som jeg har lyst til å lage et sjal av.

Jeg fikk visittkort av innehaveren og hun fortalte av de sendte garn over hele verden, det var bare å bestille om det skulle være noe mer. Dette var en flott opptur etter å ha møtt på mye syntetisk garn (spesielt akryl?) i en del andre italienske garnbutikker.

Innehaver og hennes far som var innom på besøk, ønsket hjertelig "Boun anno!" og vi vandret lykkelige videre i de Venetianske gater for å ta inn resten av årets siste dag.


Innehaver viste fram sitt eget strikketøy i tretråds kasjmir. Fantastisk mykt.

Smart å ha liggende framme prøver av ulike garn.


Rikt utvalg.

Vindusshopping I

Vindusshopping II

Vindusshopping III

Rikt utvalg i herlig kasjmirgarn i rosa/lilla

Rikt utvalg i herlig kasjmirgarn i rød/brunt

Rikt utvalg i herlig kasjmirgarn i blå/grønt 

Det er ingenting å si på skiltingen i byen. Her er det bare å følge på, så kommer man fram. Eller "sempre direzione diritto" - du kommer alltids fram om du følger strømmen!

Og her er fangsten min - deilig sjøgrønn med bittelitt melering som gir enda mer liv i garnet. Vakkert!

30grader og håndvask. Dette skal jeg passe godt på.

Om det ble strikket noe særlig i løpet av jule/nyttårshelgen? Neida! Hadde ikke tid! :-D

10 kommentarer:

 1. Så gøy å finne godteributikk på tur da ;) Garnet ser herlig ut, blir spennende å se resultatet!

  SvarSlett
 2. Så fantastisk lekkert garn da!!!
  Skikkelig bonus å ramle over noe sånt i Venezias gater :O)
  Takk for shoppingtips og godt nyttår til deg!
  Nina

  SvarSlett
 3. Akkurat den butikken har jeg hørt om fra andre bloggere også, med samme positive erfaring. Nesten verdt et besøk til Venezia alene. Godt å høre at du også fikk god hjelp, det kan av og til være en utfordring på grunn av språkbarrièrer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy! Det var veldig gøy å handle der. Gleder meg til neste gang jeg får dratt innom :)

   Slett
 4. Wow. for en flott bonus på en sikkert kjempefin tur :D

  Jeg og mannen skal på tur og forhåpentligvis til Italia, har du noen tips til oss om f.eks hoteller og sånt ?

  Ha en trivelig helg :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Italia er i aller høyeste grad verdt et besøk! Reiser du på sommeren bør du passe på å få et rom med klima-anlegg. August kan bli ulidelig varmt! Skal du besøke nye plasser, kan det være fint å bo sentralt for å slippe bruke mye tid på reising. Er man litt kjent, kan man få det mye rimeligere om man bor litt ut av sentrum. Enkelte Italienske hotellrom KAN være utrolig små, og pass på at du får bad på rommet. Det setter i alle fall jeg pris på. Og ikke forvent en gourmet-frokost. Men kaffen kan være veldig god :)

   Slett
 5. Herlig! Pass på at kjæresten også passer på håndvask 30 grader! ;)

  SvarSlett
 6. Så gøy! Nesten som å finne en "bortgjemt skatt" ! :)

  SvarSlett
 7. Morsomt å lese siden jeg skal til Italia snart. Må vel greie å snike meg innom en garnbutikk eller to i løpet av en uke i Roma. Du har kanskje vært innom noen selv?

  SvarSlett
  Svar
  1. Har vært i noen garnbutikker i Roma, men ingen som kan måle seg med dette. Men det ligger (lå i alle fall) en midt i sentrum, i en sidegate til Campo de Fiori som er lett å oppsøke. Her har jeg skrevet om den; http://strikkogtoys.blogspot.no/2011/01/flere-italienske-garn-butikker.html

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...