søndag 28. november 2010

Ikke akkurat duskemann

Mandig tømmerhoggerlue.

La meg få presentere innholdet i første adventskalendergave til Kjæresten. En gang vi var på skogstur nevnte han at han ønsket han seg en tømmerhoggerlue til å bruke på vinteren.

Jeg er ikke helt sikker på hva en tømmerhoggerlue er, men tenkte at den luen som Arne&Carlos omtaler som "den enkleste å strikke" i deres siste luemønsterhefte, kunne ligne. I deres oppskrift er luen laget med dusk. Kjæresten er ikke en duskemann, så jeg laget denne uten. Jeg tror heller ikke tømmerhoggere bruker duskeluer. I tillegg laget jeg den ensfarget; i mandig koksgrå. Garnet er Freestyle, og den er superrask å strikke.

Uten å avsløre for mye (i tilfelle han skulle finne på å lese dette innlegget) kan jeg røpe at ingen av de andre gavene er strikket eller laget av meg, så det resterende innholdet er unndratt offentliggjøring i denne bloggen :-)

Hjemmesnekra adventstall.

Videre er det vel ingen som ikke har fått med seg at det er første søndag i advent i dag. ENDELIG kan jeg tenne adventsstjerna og tenne første lys i adventsstaken.

Jeg har vært veldig kreativ og laget adventsstaken selv i år. Når jeg går i butikken er mantraet for meg selv "Ikke dill, ikke dill, ikke dill, ikke dill..." Det er så mye fiiiint å kjøpe, jeg digger å vindusshope, men jeg er allergisk mot å ha alt for mye "pynteting" i leiligheten. For det første er jeg ikke veldig glad i å rydde, og har man for mye stæsj, må man rydde mer. Dessuten bor vi på under 60 kvm, og vi har egentlig allerede nok ting som fyller opp.

Løsningen ble å kjøpe fire hvite kubbelys som også kan brukes etter advent om jeg ikke får brukt de opp før jul. Fatet er en paiform som jeg ikke har laget veldig mye pai i før (det burde jeg gjøre mer). Tallene har jeg laget selv av kanskje myk streng fra Maxbo. Ikke så veldig vakkert kanskje, men unikt og rustikk? De søte julekulene i rødt, grønt og gull er en presang fra en god venninne. De kom godt til sin rett her, syntes jeg.

Litt jule"dill" blir det selvsagt plass til :-)

Ønsker alle en fortsatt riktig god første søndag i advent!

7 kommentarer:

 1. Lua er fin den, nå venter jeg bare på en anledning til å få testet den skikkelig. Må jo testes i skogen.

  SvarSlett
 2. Flot adventsstage du har lavet :-)
  Fortsat god adventssøndag!

  SvarSlett
 3. Fiiin stemning i heimen, Siri! -Og fin lue!
  -Lena

  SvarSlett
 4. Så fin lue, og deilig adventsstemning i heimen :)

  SvarSlett
 5. Den lua så kjempe fin og god ut.
  Koselig med litt adventsstemning.
  Klem Tone

  SvarSlett
 6. Tøff og fin tømmerhoggerlue for en barsk kar! :)

  Fine og kreative adventslys! Tallene ble rustikke og flotte! Ha en fin uke! :)

  SvarSlett
 7. Du kan det der med luer. - Regner med at mannen ble fornøyd. :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...