lørdag 8. oktober 2011

Spælsaugarn på Bondens Marked

Min fine fangst, to nydelige nøster med garn av spælsau

Jeg er veldig glad i å besøke Bondens marked der du kan kjøpe kortreist mat direkte fra produsenten, og jeg er veldig glad i garn. I dag falt til min store glede, begge dele på samme sted! Så i tillegg til fjellgrisskinke, ost, honning og ørretmouse, fikk jeg med meg to flotte garnbunter i herlig mørke naturfarger.

Garnet kommer fra rasen Gammelnorsk spæl og ble solgt av et hyggelig par fra Heknerydningen/Fjæstad i Åsbygda i Stange kommune. På denne siden fant jeg denne beskrivelsen; " Dette er en gammel og hardfør sauerase. De er litt mindre enn "vanlig" hvit sau, har et sterkt morsinstinkt, lite lammingsvansker og klarer seg bedre mot rovdyr enn de tunge, moderne rasene. Ulla kommer i alle fargevarianter, hvite, brune, grå, blå, svarte og flekkete. Fellen består av to typer ull, en findibret isolenrende underull, og en grovere, glansfull dekkull som beskytter mot regn."

Buntene er vidunderlige, jeg elsker fargene og når da Kjæresten også ytret ønsker om varme strømper, var jeg solgt. Gleder meg til å teste det!

Er det andre som har noe erfaring med dette garnet fra tidligere?

Riktig god helg!

Nydelige naturfarger, ikke helt optimalt gjengitt av litt dårlig mobilkamera.

ProduktinfoEn prat og smaksprøve på pølse ble det også tid til

Hvilken farge skal man velge?

Godt vær og godt besøk.

3 kommentarer:

 1. Bondens marked er en favoritt ja! I fjor fikk jeg to nøster kidmohair-garn, som min pappa (med litt hjelp fra mamma) hadde kjøpt på bondens marked, i julekalenderen! Superstas på julaften!:)

  SvarSlett
 2. Så mange flotte farger! Gleder meg til å se hva du tryller frem:)

  SvarSlett
 3. Det var nydelig garn! Jeg var heldig og fikk kjøpt noen nøster garn fra spelsau på Bornholm for noen år siden, det kan du lese om her: http://bodilekrem.blogspot.com/2011/03/icelandic-lace-shawl.html

  Blir spennende å se hva du lager!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...