onsdag 31. mars 2010

Vertinnegave med et snev av påske

.

Som sagt, så gjort! Jeg har strikket noen kjøkkenkluter jeg har tenkt å gi som gave til noen vi skal på besøk til i løpet av påsken.

Jeg har justert en liten smule på oppskriften fra jeg strikket mine aller første kjøkkenkluter.

Slik gjorde jeg det denne gangen;
- Legg opp 44 m på pinne 4,5
- Strikk første pinne en rett, en vrang ut pinnen
- Strikk andre pinne rett ut pinnen
- Strikket til arbeidet er så godt som kvadratisk og fell av

Jeg har også prøvd meg fram i litt ulikt garn. Jeg kjøpte noen nøster på Bogerud. Den gule er strikket i noe som heter Soft Cotton 8/8. Det er ca 84 meter på 50 gram, så det er ganske tykt. Og resultatet ble supermykt og godt.  Den grønne er strikket i Gjestdal 8/4 Baby Bomull. Det er 180 meter på 50 gram så jeg valgte å strikke med dobbel tråd. Men garnet er mercanisert. Og med dette har jeg lært noe nytt. Jeg liker ikke mercanisert garn. Det ga et stivere resultat, langt fra like mykt og godt. Men det kan godt hende at de gjør yppelige kjøkkenkluter! :-)
.

3 kommentarer:

 1. Skikkelig flott gåve, og herlege fargar på klutane. Har også starta på mine første kjøkkenklutar og har som prosjekt å få strikka nokre slike i påskeferien. Enklare å dra med seg strikketøy enn symaskin på tur ;)

  SvarSlett
 2. Kjempe flott vertinnegave :)

  SvarSlett
 3. hei. du var så heldig å vinne 2 premie inne hos meg. du får en overraskelse i posten så fort du sender meg adressen din:-) mail den til meg på epost mirjamiscool@hotmail.com.

  Riktig god påske til deg!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...