lørdag 3. april 2010

Ensporet... Kopptue. Igjen!?

.
.
Man skulle tro at kjøkkenkluter var det eneste jeg jobbet med nå i påsken. Det er ikke helt sant, men det ble en til i dag.

Kjæresten og jeg var invitert på middag hos gode venner. På menyen sto langtidsstekt lammesteik med Vichy-gulrøtter og moden rød Bordeaux - nam!! Mørere lammesteik har jeg aldri smakt!

Jeg sto for desserten, og tok med meg noe jeg kaller Banankrem. Jeg mener huske dette er noe jeg har laget sammen med min mor siden jeg var mye yngre enn jeg er nå. Jeg tør påstå at desserten er svært barnevennlig, og også voksne liker den godt. Og når minsten i huset ber om påfyll for tredje gang, tar jeg det som et godt tegn :-)

Slik lager jeg Banankrem;
- Varm 2-3 ss sukker til karamell i en stekepanne
- Ta stekepannen av platen og hell over en del puffet ris som vendes godt inn i sukkeret, hell så risen over på et bakepapir og forsøk spre de ut over papiret så de får kjølt seg godt
- Kutt noen bananer i skiver
- Pisk en pakke fløte til krem

Legg karamelliserte puffet ris og banan lagvis med litt krem mellom lagene. Dekk til slutt hele desserten med krem på toppen og strø over mørk revet sjokolade. Server og nyt!

Tilbake til kjøkkenkluten - eller kopptua som vi fra Nord-Norge også kaller det. Her har jeg strikket med dobbel tråd Mandarin naturell på pinne 4,5 og lagt opp 44 masker. Jeg synes kluten ble ganske tykk, men det er kanskje bare bra. Denne ble strikket i rød. Vertskapet har nemlig nylig bygd nytt, lekkert kjøkken og den ene veggen er grønn. Rødt passet perfekt inn som kontrastfarge :-) (Denne gangen husket jeg og å bruke merkelappene mine. Disse har jeg bestilt fra Sabo)

Til vertskapet - takk igjen for en strålende aften!

Og neste gang lover jeg å skrive om andre ting en kjøkkenkluter ;-) Fortsatt god påske!
.

8 kommentarer:

 1. Kopptu seier vi på Nordmøre òg:-) Eg diggar mønsteret på desse kopptuene dine – trur eg må prøva oppskrifta. Har mykje mandarin-garn liggjande, nemleg. Og banankrem-oppskrifta er visst også noko som bør testast ut. Høyrdest dig ut!

  SvarSlett
 2. Takk for at du har lagt deg som følger på bloggen min. Det er noen fine koppetuer og det må være kjekt å få de i vertinnepresang. :))

  SvarSlett
 3. Eg seier også kopptu! :-) (Sansynlegvis etter ho mor som er frå Lofoten...) Selger du desse kopptuane dine? Eg kan diverre ikkje strikke, men kjøper gjerne! :-) Og banankrem skal absolutt testast ut! Ha ein fin dag!

  SvarSlett
 4. Hei Rangla, jeg har tenkt at jeg kan selge kopptuer. Det blir et lite overskuddslager, selv om jeg gir bort i gaver her og der. Er det spesielle farger du kan tenke deg? Send meg gjerne en e-post :-)

  SvarSlett
 5. Kjempe fine kluter du lager! Hvordan kantmaske bruker du? Syns du får så fin kant..

  SvarSlett
 6. Hei Ane, takk! Ikke sikker på hva jeg bruker jeg - jeg bare strikker :-) På sidene tar jeg alltid av første maske uten å strikke. Kanskje det er det du tenker på?

  SvarSlett
 7. Oki. Men hekler du en kant rundt til slutt? Jeg er på fjerde kluten nå. Ble virkelig inspirert her inne hos deg. :) Takk for koselige kommentarer på bloggen min. Jeg har skrevet svar på vaffellue innlegget.

  SvarSlett
 8. Så gøy det inspirerer :-)

  Nei, hekler ingen kant rundt. Jeg er ikke god på hekling og kan jeg unngå det, så gjør jeg det.

  Takk for nyttig svar om Vaffellua!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...