torsdag 2. august 2012

Moralsk spørsmål

Tar man med seg strikketøy på en ukes fjelltur?

Om ja - hva er mest praktisk å medbringe? Jeg ser for meg at dette kan bli vått, litt skittent, klemt og skvist. Med det i mente utgår bambuspinner i alt under st. 4. Garn i silkeull. Alle lyse farger. I tillegg til store arbeid som tar mye plass. Det skal tross alt gjerne bæres et stykke?

Men det jeg kjenner taler mest imot er tanken på skråblikket fra turfølget (Kjæresten) som lurer på om det har rabla helt for meg...

20 kommentarer:

 1. Sefølgelig må strikketøy bli med......mulig du kan strikke noe svart :o

  SvarSlett
 2. Strikketøyet må være med. Hva med å strikke noen kluter? De kan jo brukes med en gang de er ferdige dersom det skulle bli nødvendig.

  SvarSlett
 3. du kan feks strikke kluter (om du ikke er lei av det) - de skal jo vaskes uansett.... Mørk grønn, brun ol farger....
  Strikketøy må helt klart være med - i ALLE settinger (det kan jo være en plutselig sitter der med henda i fanget...)

  SvarSlett
 4. Selvfølgelig skal det tas med ja. Jeg har angra mange ganger når jeg skal være lur til å pakke.
  Det meste kan vel bare vasskes når du kommer hjem, så om det blir litt skitt på så gjør jo ikek det noe.
  Hvor skal du?

  Hilsen Tone (reppis) :D

  SvarSlett
 5. Hei! Klart du må ha med strikketøy! Kanskje du kan strikke lester (tykke sokker på nordnorsk) i en mørk farge, eller votter til vinteren? Hals, skjerf, lue?
  God tur!

  SvarSlett
 6. Uten å lure på hva andre synes, tenker og mener hadde strikke eller hekketøyet vært med på fjellet;))

  God tur!

  SvarSlett
 7. Oops...ikke hekking

  SvarSlett
 8. Ta med, ta med! Jeg er til fjells, riktignok på ei hytte, men har hatt med strikking på dagsturer. For meg har Pickles' Vridd hals som strikkes på pinner ti funket godt. Jeg har svart garn...Nå er turfølget mitt også glad i å strikke så jeg er heldig sånn! Men blikkene kom da jeg på langtur hadde med et ferdig prosjekt som jeg dro opp fra sekken for å fotografere på en stilig plass ;) Turfølget ditt blir vel ikke overrasket over at prosjekt blir med på tur når det strikkes mye til vanlig? :) God tur!

  SvarSlett
 9. Selvsagt skal det med - enig med de andre kluter er greit - jeg strikket testen noen nye mønster som kluter sist jeg var på hytta.

  SvarSlett
 10. Jeg har alltid med strikketøy. Uansett hvor vi reiser. Da velger jeg gjerne rundpinner, str. 3,5 og bomullsgarn. Klutestrikking er perfekt til slikt, for det skal jo vaskes på sterk varme allikevel, så noen flekker er greit:)

  SvarSlett
 11. Selvfølgelig må strikketøyet med! Kopptuer var det første som falt meg inn, men også vridd hals fra Pickles er fin feriestrikk :)

  SvarSlett
 12. Selvfølgelig blir strikketøyet med. Rundpinne kan være kjekt å ha. Sjal, hals, kluter ... Mye som kan strikkes på tur.
  God tur, kos dere.
  Klem Tone

  SvarSlett
 13. Klart strikkingen må være med!!! Skulle BARE MANGLE!!!
  Lur strikk: Sokker til kjæresten strikket med magic loop på rundpinne! =)
  Ha en knall fjelltur!
  Klem ToneB

  SvarSlett
 14. Ta med tjukt ullgarn, tykke pinner og strikk sitteunderlag til neste års NM:)

  SvarSlett
 15. Her er det ultimate feriestrikketøyet, har testet det ut i sommer selv. Fant oppskriften på bloggen til Marte Helgetun. Du trenger: 2 nøster Faerytale (florlett alpakkagarn - finns i mange fine farger). Liten metall rundpinne nr 4,5 - f eks Sandnes/Addi sin. Legg opp 120 masker og strikk rett rundt og rundt og rundt... og etter hvert får du en finfin, deilig, myk og varm tubehals. Litt kjedelig strikketøy, men til gjengjeld slipper du helt å tenke underveis, noe jeg ser på som et stort pluss i ferien :-)

  SvarSlett
 16. Ta med! I slike tilfeller pleier jeg å pakke noe som veier lite, tar lite plass og er enkelt å legge fra seg. Babyvest eller genser (bolen) i tynt garn f.eks. Sammen med lydbok eller god musikk på øret utgjør det den perfekte avkobling :)
  PS: Og husk å legg det i en ziploc-pose e.l.

  SvarSlett
 17. Ta med!!!!! Eg haddde tatt med ei heklenål og deligth og hekla ruter, til teppe. Enkelt og greit.

  SvarSlett
 18. TA MED! ikke akkurat lett å få tak i på fjellet hvis strikkebehovet melder seg og man ikke har det med.. Alltid med, så kan d heller ligge urørt hvis d passer seg sånn. Ville valgt noe lett og enkelt som tåler maskinvask, f.eks kluter.. =)
  Kos deg på tur! =)

  SvarSlett
 19. Det er vel ikke noe å lure på? Selv drar jeg til fjells neste uke, med sokker på magic-loop p 3 mm. Lite pinner å holde styr på, og garn som allikevel skal tåle noen møkkete utfordringer. Ikke noe å tenke på underveis (ribb eller glattstrikk), etterpåhelen kan jeg evt ta når jeg kommer hjem igjen. Ikke velg FOR mørkt garn, det er ikke alltid så godt strikkelys på seine kvelder i fjellheimen.

  God tur! Skitt strikking!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...